Activiteit

Filmavond 'The wisdom of Trauma'

donderdag 23 maart 2023 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Tijdens de filmavond, bekijken we de film ‘The Wisdom of Trauma’ deze is gemaakt door Science and nonduality en Gabor Maté. De film leert ons trauma geïnformeerd te kijken, en toont hoe onze hele maatschappij eigenlijk worstelt met trauma en het niet delen over onze emoties. 

Trauma wordt vaak gezien als iets wat heel heftig is en maar een aantal mensen hebben in hun leven. Voor Dr. Maté is de definitie ‘trauma’, verwonding of psychische verwonding. 

Trauma is niet de gebeurtenis maar dat wat er in jou ten aanzien van de gebeurtenis gebeurd. Een pijn willen we liever niet voelen, we gaan het liever uit de weg, hieruit volgt overlevingsgedrag, we bagatelliseren, minimaliseren, compenseren, vermijden, doen van alles om maar niet geconfronteerd te worden met die pijn. In deze film zien we helder in beeld wat de invloed is van psychische pijn op ons gedrag maar ook onze gezondheid, de film toont een holistische benadering.

Na het kijken van deze film willen we graag met elkaar in gesprek en bieden we zo nodig ondersteuning. Deze film is zeer aan te raden voor mensen die worstelen met verslaving, ptss klachten, chronische pijn klachten, of voor degene die in de zorg werkt; maatschappelijk werk, psychiatrie, onderwijs, jeugdzorg, detentie.

Aanmelden kan via denkpunt@outlook.com

 

Locatie
tuinkamp 2, Hooglanderveen (Amersfoort Vathorst)
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
vrije bijdrage
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 17 jaar
omschrijving doelgroep Ben je geïnteresseerd in trauma, persoonlijke ontwikkeling, worstel je met psychische klachten zoals somberheid of angst, of werk je binnen de zorg, dan is deze avond zeker geschikt voor jou.

Deel dit: