Activiteit

Suzan Rekveld neemt deel aan 20ste WK hondenbehendigheid

wo 30 aug 2023 - zo 3 sep 2023 , 0:00 - 0:00 uur
Illustration

Onze dorpsgenoot Susan Rekveld neemt vanaf 30 augustus tot en met 3 september deel aan het WK hondenbehendigheid voor mensen met een beperking, in het Engels de ‘ParAgility World Championship’ (PAWC) genoemd. Het betreft de 20ste editie, die gehouden wordt in het Hippisch Centrum ’t Oale Spoor in Hellendoorn. Bij deze sport stuurt de begeleider zijn hond door een parcours met allerlei hindernissen.

Para-agility
Suzan is geboren met een spierziekte en vanaf haar dertigste veroordeeld tot een rolstoel. In 1996 zag ze voor het eerst de agility-sport en ging de uitdaging aan om vanuit haar elektrische rolstoel, te midden van de valide deelnemers, aan wedstrijden deel te nemen. Susan was jaren de enige handler (begeleider van de hond) met een beperking. Maar inmiddels kan zij vol trots zeggen dat de groep handlers met een beperking zowel in Nederland als Internationaal enorm is gegroeid!

Wereldkampioen
In 2002 heeft Susan een wereldkampioenschap agility voor handlers met een beperking opgericht, de ParAgility World Championship. Ze mocht verschillende keren als wereldkampioen naar Nederland terugkeren. Zij heeft twee honden: de oudste hond is Jett ( die ook haar huidige hulphond is), de jongste is Juul. Beide zijn Labradors Retrievers.

Meer informatie: 
* Suzan Rekveld op het Dorpsfeest Hoogland in 2016 samen met kinderen van ‘De Biezen’’: https://www.youtube.com/watch?v=YpZ_H_LfBOw 
* Achtergrondinformatie en Interview op YouTube met Suzan Rekveld: https://www.farmfood.nl/sponsorbeleid/para-agility-susan-rekveld/

Laatste nieuws: 
Susan Rekveld is met haar jongste hond Juul derde geworden, hetgeen een mooie bronzen medaille opleverde. De oudste hond Jett was iets te enthousiast en maakte daardoor een paar kleine foutjes.

start / einde
Gestart op wo 30 augustus 2023. Beëindigd zo 3 september 2023
Deel dit: