Ben Mokkink

tevreden pensionado
Wie is Ben?

Geen geboren Hooglander, maar na  50 jaar in Hoogland toch wel degelijk ingezeten.


Al 22 jaar met pensioen. Ik heb de leuke dingen voor het uitzoeken. Dat is hoofdzakelijk bridgen, zingen, wandelen en fietsen.

Mijn werk en hobbies

Altijd gewerkt bij KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) voor oa. Bijenkorf, Hema, Ideta, Perry Sport en in 2000 geeindigd bij Praxis. Sindsdien ben ik Hooglands pensionado. Pas na mijn pensonering ben ik me Hooglander gaan voelen.


Ik heb van 2005 tot 2017 bridgelessen gegeven in dorpshuis De Neng en veel Hooglanders leren bridgen.  Elk jaar een klas van 10 tot 24 man.


Van 2002 tot 2015 ben ik schipper/verteller geweest bij Waterlijn in Amersfoort en heb ik gasten rondgevaren door de Amersfoortse grachten en verteld over de Amersfoortse historie.


Mijn onderscheidingen:


2006: Hooglander van Verdienste.  Vanwege het belangeloos bridgeles geven in Dorpshuis De Neng.


2015: Amersfoorts Diepduiker, een ludieke onderscheiding.  Maar meer een blamage. Omdat ik als schipper/verteller bij Waterlijn 3 keer te water ben geraakt in de Amersfoortse grachten, zonder te verdrinken.


2020: Kei van de NBB. (Nederlandse Bridgebond).  Omdat het ledenaantal van de Bridgeclub Hoogland ongeveer verdubbeld is. De oorzaak is:  mijn cursisten die plezier hebben gekregen in het kaartspel bridge.

Mijn droom

Ik heb het plan om samen met de Hooglandse Maatjes stokoude liedjes te zingen met andere senioren. Onder het motto: "kun je nog zingen, zing dan mee".  In dorpshuis De Neng.   Ben benieuwd of het gaat lukken....