Bericht

Nederlands Keurmerk (Brons) voor Toegankelijkheid voor de Neng

Geplaatst op 8 juli 2022, 11:55 uur
Illustration

Persbericht:

Op 30 juni 2022, heeft St. Dorpshuis de Neng, het "bronzen" Keurmerk ontvangen voor Toegankelijk voor het pand aan de Engweg, deze werd  uitgereikt door wethouder Cees van Eijk in de Raadszaal van het Gemeentehuis van Amersfoort. 

Dit is een erkenning voor allen die betrokken zijn bij De Neng m.b.t. dit onderwerp. 

Openbare panden, die goed (beter) toegankelijk zijn en vooral ook zoveel mogelijk ongehinderd betreden kunnen worden, kunnen in aanmerking komen - na toetsing en aanpassing - voor een keurmerk. 

Daar is het nodige aan vooraf gegaan. Het rapport zelf voor de Neng en Bibliotheek Hoogland is al opgemaakt in november 2017.

Een aantal zaken zijn in het pand of door het eigen klusteam of in samenwerking met de SRO en/of de Gemeente aangepast. Echter we zijn er nog niet, er staan nog een aantal punten (lees: dringende adviezen) open. 

Kortom: de uitreiking is een stuk erkenning, maar we hebben de uitdaging om voor “zilver” te gaan. Hierbij spelen verdere aanpassingen voor (visueel) gehandicapten, ouderen, minder mobiele bezoekers, rolstoelers etc. etc. een grote rol.

Verbeteringen van toegankelijk staat hoog in het vaandel bij de Gemeente Amersfoort, middels maatregelen en aanpassingen wordt geprobeerd de toegankelijkheid ( in de meest breedste zin van woord) toe te passen op de diverse openbare gebouwen in Amersfoort en Hoogland.

Bezoekers kunnen dan zoveel mogelijk "ongehinderd" deze panden bezoeken. Uiteraard heeft de Neng dit ook hoog in het vaandel staan. Het heeft eigenlijk constant de aandacht. De diverse beheerders van deze gebouwen in Amersfoort ( dus ook bij de Neng) zijn  er dagelijks mee in de weer.

Mooi initiatief vanuit de Gemeente, brons ziet Stichting de Neng dan ook als een aanmoediging, zilver behoort zeker de mogelijkheden en dat wordt dan ook gezien als een nieuwe uitdaging.

Pim Kruithof, beheerder

St. Dorpshuis de Neng Hoogland

Deel dit: