Bericht

De Hooglandse Maatjes

Geplaatst op 4 februari 2022, 20:39 uur
Illustration

Bestuurswisseling Hooglandse Maatjes

 

Op 8 oktober 2010 zijn Tilly Peet, Marion van Hees en Ria Abbring gestart met dit initiatief.

Nu zijn we ruim 11 jaar verder… 

Toen en nu dé speerpunten om de Hooglandse Maatjes te starten: 

Omzien naar elkaar, het bestrijden van de eenzaamheid en hulp geven in praktische zin! 

Er werd contact gezocht met huisartsenpraktijken en diverse organisaties op het gebied van hulpverlening. Door deze samenwerking kwamen de hulpvragen boven water.

Het concept sprak aan en er kwamen meer vrijwilligers bij die bereid waren om met iemand te wandelen, een spelletje te doen, boodschappen halen, of een ander klein klusje. Het aantal vrijwilligers is nu ongeveer 30 personen! Enkelen zijn er al vanaf het begin bij.

Het werd drukker en Robin van der Toorn, Anita Vent, Hanneke Goumare, Roos Sewnath en Lilian Albers hebben in de loop van de jaren hun bijdrage geleverd, de een kort de ander lang, waarvan één persoon nog steeds actief is voor de Hooglandse Maatjes. Voor de PR en andere digitale zaken kwam Janneke van Harten erbij.

Aan ontspanning en gemak werd ook gedacht: 

  • Ieder kwartaal was er een activiteit, soms een lezing , dan weer een actieve middag zoals sport en beweging of bloemschikken. De laatste twee jaren waren er weinig of geen activiteiten.
  • Marion nam het initiatief voor een maandelijkse maaltijd in de Neng, zij verzorgde de maaltijden,  uiteraard met vrijwilligers. Die organisatie ligt nu geheel bij De Neng.
  • Door een actie van Gerard Hilhorst, kwam er een duofiets, voor de verhuur. Een geweldige mogelijkheid voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen om met een vrijwilliger een tochtje in de buitenlucht te maken. 
  • De telefooncirkel is in 2011 gestart door Marion Gerritsen. Na 10 jaar inzet, heeft zij ook moeten afhaken. Momenteel zijn er vijf anderen die de cirkel draaiende houden voor de vijf deelnemers die zich hebben aangemeld. Een dagelijks gesprekje is voor hen belangrijk. 
  • Op initiatief van de Hooglandse Maatjes en in samenwerking met Jan Bijvank van VDH, ging op 4 maart 2019 ANWB Automaatje van start. Een oplossing voor ouderen die soms lang moeten wachten voor een taxirit. 

In december 2021 heeft ook Tilly Peet afscheid genomen dit mede vanwege familieomstandigheden.

Nu dragen wij, Ria Abbring, Marion van Hees en Janneke van Harten, het stokje over aan 

Gerda Wesdorp en Dini Koelman!

Hieronder het vervolg waarin zij zich ook voorstellen:

 

Door het dorp ging al een tijdje het verhaal dat het bestuur van de Hooglandse Maatjes opvolgers zocht.

Wij, Dini Koelman en Gerda Wesdorp, hebben dit mooie initiatief altijd een warm hart toegedragen en zouden het jammer vinden als dit zou stoppen. Om die reden hebben wij besloten ons aan te bieden om het stokje over te nemen: 

Dini, 69 jaar, werkzaam als Beeldend Begeleidster in het Hospice Nijkerk. 

Gerda, 66 jaar, werkzaam als case manager Dementie bij Buurtzorg

Beiden wonen wij 43 jaar in Hoogland en voelen ons dan ook echte Hooglanders.

Helaas hebben door Corona de activiteiten van de Maatjes op een laag pitje gestaan en willen wij als alles weer ”normaal” is, de activiteiten die er waren, samen met de vrijwilligers weer oppakken. Inmiddels kunnen wij wel al meedelen dat de duofiets onder het beheer van de Neng valt en zij de uitleen gaan verzorgen. 

Wij zijn enthousiast en hopen veel activiteiten voor de bewoners in Hoogland te organiseren en... aan de hulpvragen te kunnen voldoen. 

Dit kan natuurlijk alleen als er voldoende vrijwilligers zijn. 

Er is momenteel wel een groep vrijwilligers die al heel wat jaartjes meeloopt, maar……

nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!!!! 

Draagt u de Maatjes een warm hart toe en wilt u iets betekenen voor uw mede dorpsbewoners, dan kunt u zich aanmelden via de mail: hooglandsemaatjes@gmail.com of 

telefonisch: 06 87738602 (dit geldt ook voor de hulpvragen) 

Wij hopen op een verdere goede samenwerking met de andere Hooglandse organisaties, kerken. donateurs en de middenstand.

 

Hartelijke groet en tot ziens!!! 

Gerda Wesdorp en Dini Koelman.

Deel dit: