Bericht

Vordering Doorfietsroute Amersfoort Bunschoten, stand per 27 februari 2022

Geplaatst op 21 februari 2022, 13:59 uur

De gemeenten Amersfoort en Bunschoten en de provincie Utrecht hebben in oktober 2021 besloten een doorfietsroute van Amersfoort naar Bunschoten aan te leggen.

De doorfietsroute is 9 kilometer lang en start bij de Meridiaantunnel in Amersfoort en eindigt in Bunschoten bij de rotonde Nijkerkerweg-Oostelijke Randweg.

Op 29 november 2021 hebben 700 aanwonenden van de fietsroute een brief gehad. Iedereen kon op de voorlopige route reageren tot 9 januari 2022. In totaal zijn er 166 reacties op de voorlopige fietsroute ontvangen. Deze zijn vastgelegd en beantwoord in een duidelijke en uitvoerige reactienota van 56 bladzijden van 18 februari 2022. 

Tegelijkertijd is het tracé op 18 februari 2022 vastgelegd. De route start in Amersfoort bij de Meridiaantunnel daarna Keerkring, Hooglandseweg-Noord, Ringweg Koppel, westzijde van de Maatweg (langs ziekenhuis Meander), ventweg Bunschoterstraat (zijde dorp Hoogland) tot aan huidige fietstunnel onder de Bunschoterstraat, via de fietstunnel onder Bunschoterstraat door en doorfietsen naar Bunschoten, waar de route stopt bij de rotonde op de Nijkerkerweg-Oostelijke Randweg.

Verwacht wordt dat de fietsroute eind 2023 helemaal is aangelegd.

Door onderstaand PDF-document aan te klikken kunt u de gehele reactienota raadplegen en alle informatie over de definitieve fietsroute inzien.

Team HooglandSamen heeft een aantal gedrukte exemplaren van de reactienota van 56 pagina's ontvangen. Je kan gratis zo'n gedrukte versie krijgen. Stuur dan een mail naar "info@hooglandsamen.nl" met vermelding van jouw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Dan wordt geregeld dat de gevraagde reactienota gratis bij je wordt bezorgd.

Veel leesplezier!

Via het mailadres " Carine.Nieman@provincie-utrecht.nl " kun je verdere informatie over de fietsroute krijgen.

Wij houden je op de hoogte van de vorderingen van deze doorfietsroute.
-1-

Illustration
 
Deel dit: