Bericht

Dodenherdenking 4 mei

Geplaatst op 23 april 2022, 21:59 uur
Illustration

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle slachtoffers van oorlogen samen. Ook in Hoogland gedenken we dit, met daarbij speciale  aandacht voor de slachtoffers van de 2e wereldoorlog in onze voormalige gemeente. Het thema is dit jaar “Vrijheid in verbondenheid”.

De Oecumenische 4 mei-viering begint om 19.00 uur in De Inham. Een werkgroep vanuit De Inham, Het Brandpunt, Sint Martinus en Veenkerk bereidt deze jaarlijkse viering voor. Voorganger is dominee Anna Walsma. De dienst begint om 19.00 uur en eindigt rond 19.45 uur. Na afloop van de viering krijgt iedereen een witte roos mee en wandelen de deelnemers in stilte naar de Gedenknaald bij de rotonde aan de Zevenhuizerstraat.

Om 20.00 uur start het Taptoe signaal, gevolgd door twee minuten stilte. Om 20.02 uur klinkt het Wilhelmus door muziekvereniging Sint Caecilia en de koren St. Martinus, Hooglands Volkoren en Over Land en Zee. Daarna worden kransen gelegd namens de Gemeente en een aantal organisaties. Vervolgens kan iedereen aansluiten om eventueel zelf ook een roos neer te leggen.

De gedenknaald in Hoogland wordt iedere jaar door een andere basisschool geadopteerd. Dit jaar is de gedenknaald geadopteerd door de Berkenschool uit Hoogland.

Bronnen: De Stad Amersfoort en Oranje Comité Hoogland

Deel dit: