Bericht

De dodenherdenking in Hoogland

Geplaatst op 5 mei 2022, 11:58 uur
Illustration

Afgelopen woensdagavond was er bij de gedenknaald de traditionele herdenking van alle oorlogsslachtoffers. Na twee jaar corona konden we samen stil staan bij deze herdenking. Voordat het zover was, was er een Oecumenische dienst in de Inham met voorganger dominee Anna Walsma. Na afloop van deze dienst liepen de kerkgangers liepen in een stoet achter de trommelaars van muziekvereniging Sint Caecilia naar de gedenknaald in Hoogland.

Om 20.00 uur klonk het Taptoe signaal, gevolgd door twee minuten stilte. Hierna klonk het Wilhelmus samen met de koren St. Martinus, Hooglands Volkoren en Over Land en Zee. Hierna werden er 4 kransen en 2 bloemstukken gelegd, namens diverse organisaties. Namens de leerlingen uit groep 8 van De Berkenschool droeg Shadé een door de leerlingen zelfgeschreven gedicht voor.

Dirk-Joost van Hamersveld uit Hooglanderveen deed een voordracht over "Oorlog, Vrede en Muziek" Tot slot werden de namen op de gedenknaald voorgelezen en kon het in grote getale opgekomen publiek bloemen bij de gedenknaald leggen. worden gelegd. Hoe dit allemaal verliep is te zien in de reportage die Geurt Hilhorst maakte voor DorpsTV Hooglanderveen. -5-

Deel dit: