Bericht

Zevenhuizerstraat. Maximaal 30 kilometer. Hoe kunnen we dit heden regelen?

Geplaatst op 25 november 2022, 18:48 uur

Op 13 november 2022 is de Zevenhuizerstraat officieel geopend met een ludieke veegactie.

Momenteel is er een verwarrende situatie op de Zevenhuizerstaat. Vanaf de rotonde Zevenhuizerstraat/Hamseweg tot aan de Kraailandhof mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden en vanaf de Kraailandhof tot Rondweg-Noord 50 kilometer.

Als inwoner van Hoogland vind ik dat de snelheid op gehele Zevenhuizerstraat 30 kilometer moet worden. De automobilist moet gaan beseffen dat de Zevenhuizerstraat een rustige dorpsweg is, waarop je als autobestuurder absoluut geen haast moet hebben.

Op korte termijn kan door de gemeente niet geregeld worden dat de maximale snelheid op de gehele Zevenhuizerstraat 30 kilometer per uur wordt.

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland en het Hooglands Dorpsteam hebben samen een verkeerscommissie, waarin ook ondernemers en actieve bewoners zitting hebben.

In het jaarplan 2022 van deze verkeerscommissie staat vermeld: “Op een groot aantal straten in de dorpskern van Hoogland geldt al een maximale snelheid van 30 km per uur. Alleen op de Zevenhuizerstraat, de Bieshaarlaan en op een deel van de Hamseweg geldt nog 50 km per uur als maximum. De commissie is voorstander van ‘Heel Hoogland 30 km’.

Ik heb daarom aan deze verkeerscommisssie reeds per mail een verzoek gedaan om te regelen dat de gehele Zevenhuizerstraat maximaal 30 kilometer wordt door tijdelijk gele borden met zwarte letters te plaatsen met het verzoek maximaal 30 kilometer te rijden vanaf de Kraailandhof tot Rondweg-Noord.

Als je ook een idee hebt hoe tussen de Kraailandhof en Rondweg-Noord op korte termijn de berijder gemotiveerd wordt hier maximaal 30 kilometer te rijden dan stel ik je voor jouw idee aan de Werkgroep Verkeer mee te delen. Je kunt dit doen via het mailadres blom-kok@planet.nl.

Jij gaat toch ook mee denken aan een veilige Zevenhuizerstraat met maximaal 30 kilometer?

Henk van de Grootevheen, bewoner van De Boskamp. mailadres: henk@grootevheen.eu

Deel dit: