Bericht

De Top2000 live band ging in 2022 uit het Concordia dak

Geplaatst op 2 januari 2023, 16:41 uur
Illustration

Afgelopen donderdagavond 29 december en vrijdagavond 30 december was er weer een geweldige top2000 live concert te horen en te zien in Concordia Hoogland. Het werd een groot succes. Afgelopen zaterdagmorgen was Arie Voskuilen en Vincent Tomassen druk bezig om het podium en de zaal weer terug te brengen in de originele staat. Op de dansvloer van Concordia-Hoogland spraken we drummer Arie Voskuilen. Het drummen doet hij samen met Vincent Tomassen in deze formatieband.  

“Ik voel mij hier helemaal thuis”
Arie vond het idee zeer goed, omdat hij al een tijdje niet meer gedrumd heeft. Dit idee was voor hem ook een mooie gelegenheid om weer achter het drumstel te kruipen. Ook vind hij wel dat alle top 2000 muziek zijn ding niet helemaal is, maar om met zo’n grote groep van belangstellenden dit te kunnen spelen vindt hij helemaal fantastisch. “Als ik deze muziek mag spelen op deze locatie, dan voelt het voor mij helemaal thuis. Ik kom ook hier vandaan en het is ook mooi dat er veel familie, vrienden, kennissen, Hooglanders hier komen kijken en luisteren en dat geeft voor mij een reünie gevoel. Samen een mooi feestje bouwen en dat is erg leuk.”, volgens Arie. Wat betreft zijn favoriete muzieknummers vindt hij de muziek van Rammstein en Slayer geweldig. Maar het ultimo is wel voor hem het nummer van de band Rage Against The Machine: Killing In The Name. Dit werd ook op beide avonden gespeeld. Daarnaast vindt hij het ook heerlijk om met deze band muziek te spelen van ABBA, The Beatles en het publiek vindt dit fantastisch. Samen met Vincent wisselt hij regelmatig achter het drumstel. Arie favoriete nummer om te spelen was in de afgelopen twee dagen: More than a feeling van de band: Boston. Hij zit dan van top tot teen met kippenvel achter zijn drumstel.

“De top2000 lijst samen te stellen is wel een dingetje”
Op beide avonden hebben zij 40 nummers gespeeld uit de bekende top 2000 lijst. Dit is veel om in te studeren. Maar ook voor het aanwezige publiek die van 8 tot 1 uur moesten staan en waren ook kapot na afloop. Ook de bandleden waren kapot en dan dit aantal spelen is meer dan genoeg.  De keuze’s worden door hen bepaald op basis van de volgende punten: Wat zou het publiek leuk vinden en om mee te zingen, Wat is haalbaar? Wat kunnen de bandleden spelen? Maar past het ook tussen de rest van de nummers? Het is best wel een lijst van eisen om dit samen te stellen. Dus een spontaan verzoeknummer spelen vanuit het publiek is gewoon niet mogelijk, omdat deze band uit 11 mensen bestaat. Vanaf eind augustus is deze band al druk bezig om e.e.a. te oefenen en voor de afgelopen zomertijd waren Arie en Vincent al bezig om de te spelen nummers bij elkaar te zoeken en samen te stellen.. “De top2000 lijst samen te stellen is wel een dingetje en ook zeer leuk om te doen” aldus Arie.

“De cirkel is aardig rond als je iets kunt beteken.”
Bij aanvang van het organiseren van deze top2000 avonden kwam ook de vraag naar boven wat zij gingen doen met het geld dat zij over houden aan dit concertidee.  Het idee kwam toen om de opbrengst ten goede te laten komen aan de voedselbank-Amersfoort. Arie zegt dat ook heel mooi: “Hiermee kunnen we een hele laag van onze bevolking in deze stad helpen. “ En toen kwam het idee naar boven dat naast de toegangsprijs iedereen bv. een pak rijst mee moeten nemen voor dit doel. Dit jaar is dat soep geworden.  Zij overleggen vooraf wat de voedselbank vinden van dit fantastische idee.” Na afloop van beide concerten stonden meer dan 800 blikken soep.  Beide heren kijken met volle tevredenheid terug op de beide concertavonden en het is niet in de soep gelopen. Volgend jaar, eind december, zullen zij zich weer laten horen en zien. Voor Vincent is het wel dat: “Deze cirkel is dan aardig rond als je iets kunt beteken voor anderen en dat voelt ook zo bij het publiek!”  Tot slot beamen Arie en Vincent dat muziek spelen van de Top 2000 nooit een sleur is en dat is voor iedereen perfect. -5-

Youtube beeld verslag

  • In het Top 2000 moment zien Arie en Vincent. Zij gaan de ontvangen soepresultaten opruimen en daarna gaan zij tevreden naar huis..
  • In TOP 2000 Live! zie je verslaggever Joop de Keijzer.


Deel dit: