Bericht

De roeping van pastor J. Mauricio Meneses Santiago

Geplaatst op 22 januari 2023, 10:01 uur
Illustration

Komende zaterdagavond 28 januari a.s. om 19:00 uur neemt Pastor Mauricio Meneses afscheid van onze parochie. Dit zal plaats vinden tijdens een viering waar u van harte welkom bij bent.

De film ‘Hier ben ik’ 
Afgelopen week werd een reportage op 14 januari j.l. gepresenteerd hoe het leven van een priester eruitziet. Dit was tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag van de Diocesane Gebedskring om Roepingen. Hier was de première van de film ‘Hier ben ik’ (32 minuten). Daarin vertellen drie priesters van het Aartsbisdom Utrecht over hun roeping en wat het betekent om juist in deze tijd parochiepriester te zijn. Een van hen was Pastor Mauricio Meneses. Het doel van de film is om te laten zien wat het betekent om in deze tijd parochiepriester te zijn in het aartsbisdom. Tegenwoordig weet lang niet iedereen wat een priester allemaal doet als hij niet de Eucharistie viert. De video kan gebruikt worden tijdens parochiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over roepingen. Met deze video wil het aartsbisdom vooral de vreugde van het priesterschap in beeld brengen, juist in een tijd waarin het priesterschap geen voor de hand liggende levenskeuze meer is. De Kerk in Nederland krimpt, maar deze drie priesters laten in woord en beeld zien dat ze de toekomst positief zien.

Een aantal opnames zijn gemaakt in de viering dat Pastor Mauricio Meneses bekend maakte dat hij afscheid neemt van onze parochie.


Deel dit: