Bericht

Vordering Doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten, stand per 23 maart 2023

Geplaatst op 23 maart 2023, 10:30 uur

De gemeenten Amersfoort en Bunschoten en de provincie Utrecht hebben in oktober 2021 besloten een Doorfietsroute van Amersfoort naar Bunschoten aan te leggen. De doorfietsroute is 9 kilometer lang en start bij de Meridiaantunnel in Amersfoort en eindigt bij de rotonde Nijkerkerweg-Oostelijke Randweg in Bunschoten.

Op 18 februari 2022 is een duidelijke en uitvoerige reactienota vastgesteld. In deze nota zijn ook de 166 reacties op de voorlopige fietsroute vermeld en de visie van de projectgroep hierop. Na verwerking van de reacties is het voorlopige tracé vastgelegd.

Hierna heeft het ingenieursbureau Tauw het voorlopige tracé uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

In het definitieve ontwerp is rekening gehouden met belangrijke opmerkingen van De Fietsersbond, de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht over het concept-definitief ontwerp. De route langs het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is aandachtig bekeken. Doordat de route enkele wegen kruist zijn er aanvullende verkeersmaatregelen genomen om een veilige doorfietsroute te realiseren.

Begin maart 2023 is het definitieve ontwerp vastgesteld. Het definitieve trace is: start in Amersfoort bij de Meridiaantunnel daarna Keerkring, Hooglandseweg-Noord, Ringweg Koppel, westzijde van de Maatweg (langs ziekenhuis Meander), ventweg Bunschoterstraat (zijde dorp Hoogland) tot aan huidige fietstunnel onder de Bunschoterstraat, via de fietstunnel onder Bunschoterstraat doorfietsen naar Bunschoten, waar de route stopt bij de rotonde op de Nijkerkerweg-Oostelijke Randweg,

Uitvoerige kaarten van het definitieve trace zijn inmiddels op de provinciale website gepubliceerd.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Strukton. Doorlopend zullen belanghebbenden worden geïnformeerd over de werkzaamheden.

Verwacht wordt dat de fietsroute eind 2023 helemaal is aangelegd.

Als je op onderstaande website klikt vind je alle actuele informatie over de Doorfietsroutes van de provincie Utrecht. Doorfietsroute Bunschoten-Amersfoort staat niet direct in het overzicht. Je vindt deze Doorfietsroute door op het vakje rechts bovenaan aan te klikken. Dan zie  je ook de Doorfietsroute van Bunschoten-Amersfoort staan. Je klikt deze aan en vindt alle actuele informatie over deze fietsroute.

Er staan ook mooie foto’s van de bestaande situatie en de toekomstige situatie op deze website. Daarom geven wij u het advies deze website te bezoeken.

 -1-

Illustration
 
Deel dit: