Bericht

Zevenhuizerstraat. Maximaal 30 kilometer. Hoe gaan we dit heden regelen?

Geplaatst op 4 april 2023, 09:34 uur

Op 13 november 2022 is de Zevenhuizerstraat in Hoogland gedeeltelijk een maximum 30 kilometer weg geworden.

Momenteel is er een verwarrende situatie op de Zevenhuizerstaat. Vanaf de rotonde Zevenhuizerstraat/Hamseweg tot aan de Kraailandhof mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden en vanaf de Kraailandhof tot Rondweg-Noord 50 kilometer.

Als inwoner van Hoogland vind ik dat de snelheid op gehele Zevenhuizerstraat 30 kilometer moet worden. De automobilist moet gaan beseffen dat de Zevenhuizerstraat een rustige dorpsweg is, waarop je als autobestuurder absoluut geen haast moet hebben.

Diverse inwoners van Hoogland zijn tot en met heden tevreden met de maximum snelheid van 30 kilometer per uur.

Op korte termijn wil de gemeente niet regelen dat de maximale snelheid op de gehele Zevenhuizerstraat 30 kilometer per uur wordt.

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland en het Hooglands Dorpsteam hebben samen een verkeerscommissie, waarin ook ondernemers en actieve bewoners zitting hebben. De verkeerscommissie  is voorstander van ‘Heel Hoogland 30 km’.

Hierbij vraag ik iedere voorstander van de gehele Zevenhuizerstraat maximaal 30 kilometer een mail te sturen aan de verkeerscommissie.

Mailadres verkeerscommissie: blom-kok@planet.nl.

In deze mail kun je maatregelen voorstellen. Bijvoorbeeld het plaatsen van gele borden met zwarte letters met het verzoek op het traject van Kraailandhof tot Rondweg-Noord vanaf heden ook maximaal 30 kilometer te rijden. Een ander verzoek kan zijn het plaatsen van attentieborden, die aan geven hoe hard een bestuurder rijdt. Elk voorstel is welkom.

Jij gaat toch ook mee denken en voorstellen doen voor een veilige Zevenhuizerstraat met maximaal 30 kilometer per uur?

Graag ontvang ik een afschrift van de mail die je aan de verkeerscommissie hebt gestuurd.

Henk van de Grootevheen, bewoner van De Boskamp.

mailadres: henk@grootevheen.eu

Deel dit: