Bericht

Het concert Da Pacem Domine

Geplaatst op 20 mei 2023, 12:59 uur
Illustration

Het Utrechtse koor Vox Martini o.l.v. de Hooglandse Noemie Schermann en het Amersfoortse koor Fluente o.l.v. Arpád Schermann geven gezamenlijk een bijzonder concert met als thema 'Da Pacem Domine, in diebus nostris' waarbij o.a. het magistrale mis voor twee koren van Frank Martin (1890 - 1974) zal worden uitgevoerd. Dit concert vindt plaats op zondag 11 juni 2023, om 15:00 uur in de Sint Martinuskerk.

Het Amersfoortse kamerkoor Fluente Sono bestaat zo’n 7 jaar en is oorspronkelijk ontstaan als ouderkoor van de Vrije School Amersfoort ter gelegenheid van het jaarlijkse adventsoptreden voor de kinderen, ouders en andere belangstellenden. Deze traditie wordt nog altijd in ere gehouden. Daarnaast bouwt het ook aan een eigen repertoire bestaande uit zowel klassieke als moderne koorwerken. Daarmee heeft het al diverse succesvolle concerten gegeven. Het koor staat onder leiding van Árpád Schermann.

Het Utrechtse gezelschap Vox Martini is een gelegenheidsensemble bestaande uit zangers, die hun sporen hebben verdiend in diverse studentenformaties als het USKO en de Utrechtse Studenten Cantorij. Het koor staat onder leiding van Noëmi Schermann. Naast dirigente van dit Utrechtse gezelschap is zij ook pianiste stadscomponist van Amersfoort in juni 2023 en heeft zij het prijswinnende stuk “Bells of Hoogland” op haar naam staan.

Lees hier meer over dit concert op de site van katholiek Amersfoort. De kaarten moet u reserveren via de onderstaande site.


Deel dit: