Bericht

Talkshow: Welkom in Amersfoort?!

Geplaatst op 12 september 2023, 19:42 uur
Illustration

Ervaringen van mensen met een beperking in Amersfoort, 5 oktober

“Mensen hebben geen idee dat je met een beperking heel veel kan, en ze benaderen je soms als een klein kind, wat ik niet fijn vind.”

Ongeveer 1 op de 5 Amersfoorters heeft een chronische beperking.

Veel plekken in Amersfoort zijn toegankelijk voor mensen met een beperking, maar voelen ze zich er ook echt welkom? Ergens fysiek binnen kunnen komen is mooi, maar je eenmaal binnen ook fijn voelen is het doel natuurlijk!

Hoe wordt iemand met een beperking behandeld en bejegend in Amersfoort? Hoe zit het dus met de sociale toegankelijkheid van Amersfoort?

De afgelopen maanden hebben Disability Studies, en stichting Onbeperkt Amersfoort samen met ervaringsdeskundigen hier onderzoek naar gedaan in het project Beter Bediend.

Benieuwd wat hun ervaringen zijn? Kom dan naar deze talkshow! Ook zijn we geïnteresseerd naar uw ervaringen als ondernemer, zorgverlener, ambtenaar, bewoner met of zonder beperking.

We gaan met elkaar in gesprek en kijken hoe we onze stad toegankelijker kunnen maken zodat iedereen zich ook echt welkom voelt.

Deze talkshow wordt georganiseerd in het kader van de week van de toegankelijkheid.

Datum: donderdag 5 oktober 2023
Tijd: Inloop vanaf 19.00 - Bijeenkomst van 19.30-22.00
Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort

Aanmelden kan via deze link of neem telefonisch contact op met Luc Flamand 06-51390675

De locatie is rolstoeltoegankelijk en er zijn schrijftolken aanwezig. Mocht u andere hulp of ondersteuning nodig hebben dan kunt u dat doorgeven via het aanmeldformulier of via het bovenstaande telefoonnummer. -3-

Deel dit: