Bericht

Jasper geniet van een gestroomlijnd zwembad Hoogland

Geplaatst op 13 september 2023, 16:47 uur
Illustration

Het zwembad Hoogland ontvangt wekelijks vele bezoekers. Je kunt er diverse vormen van zwemmen leren en doen, zoals b.v. Workshop Zeemeermin zwemmen, Zwemles, Banenzwemmen, Aquajoggen,  Aquafit, AquaVitaal, enz. Het bruist van zwemplezier in dit bad. Een van de activiteiten is Banenzwemmen en dat doet Jasper Werkman (42) graag en dat doet hij op een gestroomlijnde versie. Na afloop van zijn banenzwemmen, spraken we hem bij de pas vernieuwde balie van dit zwembad.

Jasper houdt van snelheid
Jasper zwemt altijd in de snelle baan. Hij zwemt dan in totaal zo’n 2 kilometer. In deze afstand doet hij allerlei zwemslagen, zoals borstcrawl, schoolslag, rugcrawl. Hierna mixt hij zijn programma een beetje door elkaar, zodat hij zijn uiteindelijke zwemafstand gaat bereiken. Dit alles heeft hij geleerd in een zwemvereniging in Lelystad. Hij is toen gegroeid van een A-diploma naar een zwemvereniging, waar zijn zus er ook al bij zat. De snelheid zat er van jongs af aan al een beetje in, want hij groeide door als wedstrijd zwemmer. Hij trainde 3x per week en in het weekend deed hij vaak mee aan wedstrijden 

Het zwembad is dichtbij, gewoon klein en fijn
Er is regelmatig nieuws rondom het Zwembad Hoogland en Jasper volgt dat ook. We vragen hem hoe hij daar tegen aan kijkt en geeft de volgende reactie: “Ja, voor mij hoeft het niet. Het is tweeledig, want het is superfijn zo dichtbij is en dat vind ik prettig. Maar ook dat het zo klein is en ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als het groter wordt. Ik ken ook niet de exacte ideeën. Maar als dit zwembad zou verdwijnen, dan zou ik er niet blij van worden als er iets hoogs voor terug komt zoals een flat. Het zwembad Hoogland is dichtbij, gewoon klein en fijn.”

“In het water zijn geeft een gevoel van vrijheid”
Langzaam naderen we de ‘2 kilometer’ afstand van dit gesprek en vragen we hem waarom zwemmen belangrijk is. Zijn reactie is deze: “Zwemmen is heel goed voor je lijf. Alle spieren worden er gebruikt. Het is niet alleen kracht maar ook souplesse en coördinatie. Je motoriek moet goed zijn. Als dit allemaal combineert dan krijg je een goed uithoudingsvermogen en je wordt er lenig van.” Hij voelt ook de vrijheid in het water en vooral onder water. Onder water ben je in een andere wereld en zweef je een beetje door het water.  In Hoogland ging hij zwemmen bij Zwemvereniging Hoogland en daar zit hij bij de masters. Dit is een groep van oud wedstrijd zwemmers en zijn geleerde zwemtechniek kan hij daar goed gebruiken, waar diverse medewerkers van dit zwembad ook enorm van genieten.

Meer info over de zwemmogelijkheden bij zwembad Hoogland lees je op hun site!

Wil je sportzwemmen in teamverband ga dan naar de site van Zwemvereniging Hoogland
-5-


Illustration
 
Deel dit: