Bericht

De Muzikale Showroom show 2024 wordt een kei van een concert

Geplaatst op 19 november 2023, 14:42 uur
Illustration

Op zondagmiddag 21 januari 2024 om 14:30 uur is er weer een muzikale showroom show. Dit keer is het een concert in Oostenrijkse sfeer. Het wordt een kei van een feest!  Als opmaat van deze show spraken we met Ben Stoelinga. Hij is nauw betrokken bij de vernieuwde versie van het Keistadlied dat in 1972 werd geschreven. Vorig jaar is de single van dit lied opgegraven onder de Oostenrijkse steen. Deze steen ligt langs de Stadsring. Na opgraving bleek dat deze single nog geheel in tact was. Echter zagen en hoorden Ben en Jacques Smulders (componist) wel dat de tekst van dit lied niet meer van deze tijd is . Er werd toen besloten om een nieuwe tekst te schrijven die past in deze huidige tijd. Dus hoogste tijd voor een gesprek met de keientrekker Ben Stoelinga.

Wie gaan het nieuwe lied zingen?
Voordat de tekst voor het nieuwe lied goed geschreven was zijn Ben en Jacques op zoek gegaan naar mensen die dit lied in 1972 hebben gezongen. Er waren nog 4 mensen die uit dat jaar nog onder ons waren. Dit waren: Mels Punt, Meta Huurdeman, Jacques Smulders en Ben. Alleen wilden zij er nog een paar mensen erbij hebben uit deze tijd en toen werd  Rob Lampe (Sjef Bode en bekende Amersfoorter) benaderd.  Beiden zeiden toen gelijk: “Ik doe mee.” Dit vormde samen een leuke crew, zoals dat heet. Hierna werd gezocht naar een mooie studio en producer. “Ik dacht toen aan een oud leerling: Thijs Borsten. Hij is inmiddels o.a. een gerenommeerd pianist, theatermaker en hij begeleidt bekende cabaretiers en zangers.  Ik belde hem gewoon even op. Hij reed toen met de zijn auto naar een optreden. Hij zei toen tegen mij: “Ik vind dit zo leuk om met een oud leraar te doen en ik heb ook een eigen studio.” Dit project kwam toen op de rit te staan en dat vonden Ben en de crew geweldig. Ook moest er een koor komen om het refrein in volle borst te zingen. Dat werd het Keilijnkoor onder leiding van dirigent Andries de Jong. Samen met de Amersfoortse zangpedagoog Lucette Snellenburg was de organisatie toen helemaal compleet. Tussen Kerst en Nieuwjaar in 2022 is de gehele club de geluidsstudio van Thijs Borsten in gedoken en is het Keistadleid 2023 opgenomen. Later werden er opnames gemaakt met het koor. Hierna werden de opnames gemixt en kwam het eindresultaat vanuit de Eem ‘bovendrijven’. Inmiddels is deze opname al  15.000 keer beluisterd. De totstandkoming van het Keistadlied 2023 is geheel belangeloos gedaan. Toch waren er nog wat organisatie- en materiaalkosten en die zijn betaald door Citymarketing Amersfoort.  “Dus we hebben nu een nieuw actueel lied gekregen en in maart 2023 is dit lied ook weer verborgen onder de Oostenrijkse Kei.”

“We gaan nog trainen met ons clubje”
Ben en zijn medezangers vinden het geweldig dat dit Keistadlied nu tijdens de muzikale showroomshow 2024 live weer te horen en te zien is. Samen met de De LingeMuzikanten uit Beesd zal dit lied uitgevoerd gaan worden en de zaal gaat het refrein zingen. Er zal op deze zondag voor het optreden nog wat getraind moeten worden met alle zangers en de leden van dit kapel. Tot slot geeft Ben deze reactie:  “We hebben met enorm plezier gewerkt aan dit lied en er ook veel waardering voor gekregen. Ik vind het ook nu weer  leuk en spannend voor de zangcrew om dit lied te zingen op ons eerste liveoptreden in Oostenrijkse sfeer samen met de Hooglandse Kei. En die Hooglandse Kei dat mag nu wel eens een keer na 50 jaar annexatie! Ik verheug mij erop!”

De kaarverkoop, enz.
De muzikale showroom show is op zondagmiddag 21 januari 2024. Het begint om 14:30 uur en de showroom is open vanaf 14:00 uur. Vooraf moet u toegangskaarten kopen in de showroom van Autobedrijf Kreijne. In een volgend artikel op deze site leest u meer wie De LingeMuzikanten zijn. 
We gaan dan ook over de start van de kaartverkoop u meer informeren.  Maar wel dat Stichting RCOAK voor deze editie ons een mooi subsidiebedrag heeft toegekend. Daar zijn we heel erg blij mee. Dit kunt ook zien in de youtubereportage met Ben Stoelinga -5-


Deel dit: