Bericht

3 april 2024: Doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten wordt op 16 mei geopend.

Geplaatst op 3 april 2024, 12:24 uur

De gemeenten Amersfoort en Bunschoten en de provincie Utrecht hebben in oktober 2021 besloten een Doorfietsroute van Amersfoort naar Bunschoten aan te leggen.

De doorfietsroute is 9 kilometer lang. De route is als volgt: Start in Amersfoort bij de Meridiaantunnel, daarna Keerkring, Hooglandseweg-Noord, Ringweg Koppel, westzijde van de Maatweg (langs ziekenhuis Meander), ventweg Bunschoterstraat (zijde dorp Hoogland) tot aan huidige fietstunnel onder de Bunschoterstraat, via deze fietstunnel doorfietsen naar Bunschoten, waar de route stopt bij de rotonde op de Nijkerkerweg-Oostelijke Randweg,

Op 18 februari 2022 is een duidelijke en uitvoerige reactienota gepubliceerd. In deze nota zijn ook de 166 reacties op de voorlopige fietsroute vermeld. Hierna is een jaar later in maart 2023 het definitieve trace vastgesteld.

Op donderdag 21 september 2023 was er in Bunschoten een bijeenkomst over de start en voortgang van de Doorfietsroute. Hierbij hielden Andre van Schie (provincie Utrecht), Tyas Bijholt (wethouder in Amersfoort), Rick Beukers (wethouder in Bunschoten) en Ronald van de Valk (aannemer Strukton) toespraken over de Doorfietsroute.

Stand 3 april 2024. De doorfietsroute is helemaal geasfalteerd en ziet er prachtig uit. Op het kruispunt Bunschoterstraat/van Boetzelaerlaan zijn de belijningen en het nieuwe fietsgedeelte klaar.

De extra verkeerslichten worden rond 20 april 2024 geplaatst. Zodra de verkeerslichten correct werken is het kruispunt Bunschoterstraat/van Boetzelaerlaan voor de fietser veiliger geworden.

Op 16 mei 2024 wordt de  Doorfietsroute definitief geopend.

Klik op onderstaande website en u ziet het laatste nieuws op de bouw-app.

-1-

Illustration
 
Deel dit: