Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project   

Gedragen wonen

A
Geplaatst op 10 oktober 20, 10:10 uur

Heb jij wel eens nagedacht over een Duurzaam verbouwde levensloopbestendige woning? (met nul op de meter)

Twee generaties onder één dak? 
Mantelzorgwoning in jouw woning? 
Levensloopbestendig wonen?

In Nieuwland is dat goed mogelijk. Er zijn veel huizen in de wijk die genoeg ruimte bieden.
Nieuwland heeft vaker vooropgelopen in innovatie. Nieuwland was dé milieuwijk en de eerste Vinex wijk van Nederland. De stichting ‘Samen maken we Nieuwland’ wil deze trend voortzetten met een nieuw innovatief idee: de kangoeroe woning. In 2019/2020 willen we bij een zestal pilotwoningen een inwendig of een uitwendig appartement realiseren (een kangoeroe-woning).

De stichting zoekt daarom geïnteresseerde bewoners of mensen die hun woonsituatie willen of moeten aanpassen en in of rond Nieuwland deze aanpassing zoeken. Mensen die mee willen kijken of de kangoeroewoning wellicht een oplossing voor hen kan betekenen. 

Gedragen wonen Nieuwland = Een experiment voor het SAMEN ontwikkelen van Duurzame levensloopbestendige woningen, waarbij formele zorg en wonen ontkoppeld wordt.

Wat is gedragen wonen?
Het concept gedragen wonen is afgeleid vanuit het innovatieve idee voor de Kangoeroe woning, of te wel “een woning in een woning” of "een woning naast een woning".
Gedragen wonen is wonen in een woning in een particuliere woning met een eigen opgang met indien gewenst eHealth, Nieuwlands maatje, Gebiedonline. En indien gewenst  met ondersteuning via ICT/APPS, Wijkboerderij Nieuwland en van sociale partner(s).

Wat is het doel van gedragen wonen?
Gedragen wonen is een flexibel concept met een tweetal doelen:

  • Voor het ondersteunen van de mensen die het nodig hebben zodat ze (langer) in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen met daarom heen een eigen sociale netwerk.
  • Voor het ondersteunen van de mensen die het nodig hebben zodat ze in een vertrouwde omgeving kunnen wonen met daarom heen een of meerdere mensen die “een oogje in het zeil houden” en waar ze even op terug kunnen vallen.  

 

Zie ook Stimuleringsregeling Wonen en Zorg van RVO.

Zie voor meer informatie ook het artikel in de Stad Amersfoort over Gedragen wonen.

 

E-mailadres
info@heartbeat033.nl
2 reacties

Wim. G. Kromwijk

Mooi initiatief. Kijk ook eens op het concept Gestippeld Wonen. Ook een vorm van dicht bij elkaar wonen. Zelfs al heb je niet zo'n groot huis om er een "kangaroo-woning" van te maken. Zie https://www.lacota Lees meer
24-mrt-2020 19:39

Wim. G. Kromwijk

VOEG EEN SLIMME VIDEO-VOORDEURBEL EN EEN SLIM VOORDEURSLOT TOE AAN JE "LACOTA BASISBUNDEL" EN JE KUNT ALS MANTELZORGER OP AFSTAND DE DEUR OPEN DOEN!
Onze thuistechnologie zorgt niet alleen voor wooncomfort binnen een woning. Het ontlast ook het werk van mantelzorgers en professionele zorgverlener Lees meer
10-nov-2020 12:58
Wil je reageren? Meld je dan aan.