Project
Lopend

Digitaal Hulpplein Hoogland

Geplaatst op 7 december 2020, 13:33 uur

Digitaal Hulpplein Hoogland is een project van vrijwilligers van Bibliotheek Eemland in samenwerking met Dorpshuis de Neng en SeniorWeb.

Wat?
Het Digitaal Hulpplein is een wekelijks, gratis vragenuurtje waar mensen terecht kunnen met hun vragen en problemen op het gebied van computers, tablets, smartphones en internet. Zij worden geholpen door vrijwiliigers van  Bibliotheek Hoogland, een van de vestigingen van Bibliotheek Eemland.

Wie?
Het Digitaal Hulpplein richt zich voornamelijk op de leeftijdscategorie 50+. Het betreft mensen die beschikken over digitale apparaten en hier over het algemeen ook mee kunnen werken, maar af en toe vastlopen op technische hobbels of onvoldoende specifieke kennis. De bezoeker van het Digitaal Hulpplein lost graag zijn eigen problemen op en wil of kan daarvoor niet afhankelijk zijn van familie of kennissen. Bij een bezoek aan het Digitaal Hulpplein speelt bij veel bezoekers de sociale factor ook vaak een belangrijke rol.

Hoe?
Wekelijks zit er in verschillende vestigingen van de bibliotheek op vaste tijden een team vrijwilligers klaar die bezoekers verder helpen.

Waarom?
De samenleving wordt meer en meer digitaal. Het is belangrijk dat iedereen zo veel mogelijk over de kennis en middelen beschikt om mee te kunnen blijven doen. Senioren zijn voor hulp op dit gebied vaak aangewezen op familie, vrienden of kennissen. Om verschillende redenen kunnen of willen zij die hulp hier niet vragen. Het Digitaal Hulpplein biedt laagdrempelige hulp, dichtbij en op een veilige plek.

 

Doelgroep
Senioren
Illustration
 
Deel dit: