Project
Lopend

Bruggen Kabof; circulair

Geplaatst op 22 april 2021, 17:13 uur

De gemeente Amersfoort gaat de twee bruggen tussen Kabof en Overpad duurzaam vervangen. Hierbij hebben we veel aandacht voor circulariteit. Circulariteit gaat ervan uit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later: na gebruik kunnen producten worden gedemonteerd en de materialen opnieuw gebruikt. In ons project hergebruiken wij dus materiaal uit de oude bruggen voor de nieuwe bruggen. Waar dat niet kan kiezen we zoveel mogelijk voor hernieuwbare materialen. Zo kunnen we de nieuwe bruggen in de toekomst ook weer zoveel mogelijk hergebruiken.  

Toelichting

Het afgelopen jaar hebben we het vervangen van de bruggen voorbereid. De klus hebben we gegund aan aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos. Het bedrijf ondersteunt ons in onze circulaire aanpak en hoopt in de maand juli te starten met de werkzaamheden buiten. Een deel van het hout van de bestaande bruggen is nog goed. Van dat hout maakt Wallaard Noordeloos de leuningen voor de nieuwe bruggen.  

Tijdens de werkzaamheden kunt u de bruggen tijdelijk niet gebruiken. Er is dan een omleiding voor fietsers en voetgangers. Wanneer dit precies is en hoe lang dit duurt geven we ter plaatse van tevoren aan met borden. Omwonenden krijgen hierover een brief van de aannemer. 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Documenten

Deel dit: