Aanbod

Hypnotherapie bij Prikkelbare Darm Syndroom

Psycholoog/Psychotherapie, Hapto-/hypnotherapie , Alternatieve geneeswijze
Illustration

Kent u dat? Opgeblazen gevoel, krampen in de buik, last van verstopping dan wel diarree? Steeds maar weer zoeken naar oorzaken: heb ik iets verkeerds gegeten, heb ik alweer buikgriep, moet ik nu wel of niet naar de dokter?
Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een diagnose die dan vaak wordt gesteld, een aandoening waarbij regelmatig periodes van pijnlijke
buikklachten met een wisselend ontlastingspatroon worden ervaren.

PDS zit niet ‘tussen de oren’, al wordt ook het wel geïnterpreteerd als Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK).
PDS wordt tegenwoordig gezien als een stoornis van de samenwerking tussen de darmen en het brein, de hersen-darm as. Hierdoor werken de darmen minder goed en zijn ze gevoeliger. De exacte oorzaak hiervan is nog niet bekend.

Via de website www.keuzehulp.nl kunt u lezen welke behandeling mogelijk is bij PDS, onder andere Hypnotherapie. Hypnotherapie is door het NHG opgenomen in de richtlijn behandeling PDS als bewezen effectieve behandeling. ( 2022).

Hypnotherapie

    Werkt met trance (hypnose), een vorm van sterk geconcentreerde aandacht terwijl u tegelijkertijd heel ontspannen bent.
    Werkt op bewust en onbewust niveau, vaak weet u onbewust wel wat er nodig is om uw klacht aan te pakken, te verminderen, bewust weet u dat (nog) niet.
    Door gebruik van trance, leert u op andere wijze naar uzelf en uw lichaam te luisteren, er op af te stemmen, waardoor nieuw inzichten kunnen ontstaan die u in uw dagelijks leven toe kunt passen.
    Vergoeding door de zorgverzekering is mogelijk, mits aanvullend verzekerd.

De PDS Hypnotherapeut:
    Maakt gebruik van het protocol Hypnotherapie bij PDS.
    Richt zich op verbetering van de samenwerking en ontspanning van de hersen-darm as.
    Leert u anders om te gaan met uw klachten, op bewust en onbewust niveau.
    Maakt gebruik van wetenschappelijk bewezen effectieve methoden.
Praktijk de Ceder (www.praktijkdeceder.nl) is een praktijk voor hypnotherapie ( 2014) en integratieve (kinder)therapie (2011). U bent welkom in mijn praktijk om te ervaren dat uw kwaliteit van leven ook mèt PDS, sterk kan verbeteren door hypnotherapie.

Carina Van Keulen.

Illustration
 
Geplaatst op 20 april 2023, 15:45 uur
Deel dit:
1 reactie

Lucienne de Zeeuw

ma 24 april 2023 13:38
Hallo Carina,
Ik ben bekend met prikkelbare darm syndroom en ook met hypnotherapie. Ik ken de kracht van stress vrij zijn en positief denken.
Zelf werk ik ook met hypnotherapie opstellingen meditatie Innerlijk kind en en Reiki onder ander in mijn praktij InBalanZenTouch. Ik zou wel wat zien in een nad... lees meer