Nieuw op HooglandSamen

   Nieuw project   
Peter Rook

Energiebox- een eerste of volgende stap binnen de energietransitie

A
Geplaatst op 15 januari 21, 11:07 uur

De gemeente Amersfoort biedt in 2020 woningeigenaren gratis (financiële) hulp bij praktische maatregelen om thuis energie te besparen. Dat scheelt mensen in de portemonnee én helpt bij de klimaataanpak. Een mooi steuntje in de rug voor een eerste of volgende energiestap. Om deze reden is Energiebox begin dit jaar van start gegaan in de gemeente Amersfoort. Met deze aanpak krijg je gratis een persoonlijk adviesgesprek én een energiebox.  Energiebox heeft begin dit jaar verschillende werkzoekenden...

   Nieuw project   
Esther Van Garderen

Zevenhuizerstraat: alle kinderen veilig op de fiets naar school en sport (petitie)

A
Geplaatst op 13 januari 21, 17:34 uur

Update: 14/1: al 1.087 keer getekend! Op www.petities.nl is een petitie gestart om alle kinderen veiliger op de fiets, voetbal en zwembad te laten rijden. Teken de petitie ook! dan kunnen we de gemeenteraad zo ver krijgen dat bij het komende groot onderhoud de Zevenhuizerstraat versneld 30 kilometer wordt! 

Bericht
Team HooglandSamen

Stadsberichten van woensdag 13 januari 2021

Geplaatst op 13 januari 2021, 14:46 uur , door Team HooglandSamen

Iedere week maakt de gemeente Amersfoort bekend op welke plaatsen in Hoogland binnenkort iets gaat gebeuren, bijvoorbeeld iets bouwen of verbouwen, het verwijderen van asbesthoudend materiaal,  het plaatsen van een hekwerk, het kappen van een boom, het blokkeren van een weg, het houden van een festiviteit.

Hierbij geven wij je een overzicht van de Stadsberichten  van woensdag  13 januari 2021.

De Boskamp 70: het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak (a2) 1027691

Engweg 4: het bouwen van e...

Bericht
William de Vries

Zet ‘m op 60°

Geplaatst op 12 januari 2021, 15:11 uur , door Gemeente Amersfoort

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door het verwarmingswater, niet het drinkwater, op de cv-ketel binnen één minuut naar 60 graden terug te brengen, is tot wel €60,- per jaar te besparen!

De installateur stelt de watertemperatuur van de verwarming meestal standaard te hoog in. Dan blijft het altijd warm, ook bij min 20 graden buiten in een slecht geïsoleerd huis. Maar meestal is het niet min 20 graden en niet alle huizen zijn...

Vooraankondiging
Heleen Vonk

Themabijeenkomst Werk en Mantelzorg

woensdag 27 januari 2021   |   19:50 - 21:30 uur   |   Het is online

 

In deze workshop geven we informatie over hoe je privé en werk kan combineren. Wettelijke en bedrijfsspecifieke regelingen worden besproken, bijvoorbeeld over de verschillende verlofregelingen en andere mogelijkheden om de combinatiedruk te verminderen. Bovendien gaan we met elkaar in gesprek over wat helpt om de combinatie werk en mantelzorg goed te combineren. Ook staan we stil bij het voeren van een gesprek met de leidinggevende over mantelzorgtaken en de do’s & don’ts hiervan. Tijdens de wo...

Bericht
Team HooglandSamen

Hooglandse Winter Wandeltocht was een groot succes!!

Geplaatst op 3 januari 2021, 18:36 uur , door Team HooglandSamen

Op zondag 3 januari 2021 was er de Hooglandse Winter Wandeltocht.

Deze was georganiseerd om te regelen dat de Hooglanders elkaar toch nog gemakkelijk konden ontmoeten in de buitenlucht bij aanvang van het nieuwe jaar.

Het was lekker droog weer en de wanltocht was ongeveer 7 kilometer lang en ging niet buiten Hoogland.

Er waren 6 plaatsen waar je met de wandeltocht kon beginnen. Dit waren De Faam, De Noot, De Plank, Golfclub Hoogland, De Kolkrijst en Bij Bart. Om 12.30 uur startten de eerste wand...

Bericht
Jan Bijvank

Zonne-energie via postcoderoos, en bespaar op maandelijkse energierekening!

Geplaatst op 28 december 2020, 08:41 uur , door Zon op Hoogland

Met de postcoderoos kun je zorgeloos profiteren van alle voordelen van zonne-energie via de postcoderoosregeling, zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen. Via "Zon op Hoogland" koppelen binnen jouw regio de benodigde onderdelen aan elkaar: Boerderij Breevoort het dak waarop de zonnepanelen geïnstalleerd worden, je buurtgenoten die samen met jou willen investeren in zonne-energie en de energieleverancier die de besparing verrekent op je energierekening.

De postcoderoos maakt zo het opwekken van...

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Kerstavond 2020 met kleurrijke verhalen

Geplaatst op 25 december 2020, 15:23 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Tijdens het opnemen van De Open Poort vieringen in de Amerpoort ontstond het idee om bijzondere verhalen op te vragen en deze te delen tijdens een uitzending op Kerstavond, donderdag 24 december. Daarom vroegen zij aan medewerkers enz. wie er een verhaal had om te delen.

Zij kregen vele kleurrijke verhalen vanuit alle windstreken en vanuit alle tradities. Uit de alle ingestuurde verhalen hebben zij een keuze gemaakt. Deze verhalen worden verteld in een speciale film die sinds Kerstavond 2020 te ...

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

“Het kan elk mens overkomen”

Geplaatst op 25 december 2020, 14:51 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Je doet iedere dag ervaringen op die betekenis voor je leven hebben. We maken ook gebeurtenissen mee die een intensere indruk op je leven achterlaten.

Een ondervinding van verbazing, verwondering of verwonding. In de serie “Het kan ieder mens overkomen” van het Spiritueel Cultureel Centrum kun je kijken luisteren naar een gesprek waarin mensen vertellen over hun persoonlijke belevingen. Dit keer is in deze serie Het kan iedereen overkomen een gesprek met Ad van Dijk te zien.

Bekijk het interview...

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Doe nu een Buurtbudget aanvraag voor 2021

Geplaatst op 21 december 2020, 20:50 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

In 2021 wordt weer opnieuw buurtbudget uitgekeerd. Dit aanvraagformulier voor 2021 komt in hoge mate overeen met het aanvraagformulier van 2020.

In verband met de huidige corona geven we de aanvragers voor het buurtbudget 2021 ruimer de tijd om deze aan te vragen. Het ziet er naar uit dat we in het komend jaar tussentijdse toekenningen gaan doen. U moet het ingevulde formulier vóór 1 mei 2021 naar mailen.

Lees meer over het aanvragen van dit buurtbudget op de site van het Hooglandsdorpsteam. Als...

   Nieuw project   
Team HooglandSamen

Coronanieuws: welke winkels/bedrijven zijn er nog open in Hoogland?

A
Geplaatst op 21 december 20, 15:09 uur

Sinds dinsdag 15 december 2020 moesten door de landelijke coronamaatregelen een aantal winkels/bedrijven sluiten in Nederland en ook in Hoogland. 

Het heeft weinig nut te vermelden welke winkels/bedijven er gesloten zijn. Het is veel belangrijker te weten welke winkels/bedrijven er nog open zijn.

Team HooglandSamen probeert je hierover met dit bericht verder in te lichten.

De volgende winkels/bedrijven zijn nog zeker actief in Hoogland tot 9 februari 2021.

Winkelcentrum Kraailandhof:

  • Toegang vo...
   Nieuw project   
Timo Blom

Kunst route 2020 03-10-2020

A
Geplaatst op 17 december 20, 15:22 uur

deze alternative route werd georganiseerdv i.v.m. corona deze zomer

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Een eenzame kerstviering voor een organist

Geplaatst op 15 december 2020, 17:32 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

De komende kerstdagen gaat in de geloofsgemeenschap Sint Martinus en andere kerken van Amersfoort heel anders gevierd worden. Op het moment van het schrijven van dit artikel konden ze maar dertig kerkgangers ontvangen, maar een nieuwe strenge lockdown maakt nog meer onmogelijk. Dit betekent ook dat de organisten zich eenzaam voelen, omdat er geen volle kerk is tijdens de vieringen die gepland staan. Eén van die organisten is Daan de Muinck Keizer. Hij bespeelt het Elbertse Orgel wekelijks in de ...

Bericht
Tammo ter Hark

EnergyParty’s in Amersfoort nu online!

Geplaatst op 15 december 2020, 13:18 uur , door Buurkracht

Als je meer geld wilt overhouden aan het einde van de maand, kun je nu samen met je buren er achter komen hoe dat kan!

In Amersfoort organiseert Buurkracht in samenwerking met de gemeente Amersfoort EnergyParty’s. Dat is slimme en snelle manier om je energierekening te verlagen.

Samen met je buren en met een ervaren gespreksleider breng je in beeld waaruit je energierekening bestaat en wat je eraan kunt doen. Het is een recept voor een leuke, leerzame avond online met de buren/buurtgenoten die j...

   Nieuw project   
Timo Blom

Foto's van interessante opgraving op Couwenhove (Hoogland-West)

J
V
Geplaatst op 13 december 20, 12:02 uur

Van juni tot en met september 2018 zijn er opgravingen gedaan op Coelhorst in Hoogland-West. Het betreft hier de grond achter het pand Coelhorsterweg 34 en de Malewetering. Het vermoeden was er dat er in dit gebied vroeger een groot landhuis moet hebben gestaan. En dat klopt inderdaad. Bij de opgravingen zijn een aantal bouwwerken gevonden die een goede aanwijzing geven hoe het landhuis er vroeger uit heeft gezien. Het gevonden gebouw lag dichtbij de huidige Maleweteriing.

Er zijn prachtige en i...

   Nieuw project   
Jan Bijvank

Zonne-installatie Breevoort II

V
Geplaatst op 12 december 20, 13:21 uur

Zon op Hoogland is van plan een tweede zonnepanelenproject bij boerderij Breevoort te starten in het kader van postcoderoosregeling (Regeling Verlaagde tarief Energiebelasting).

Het gaat hierbij om ruim 200 panelen. Dat betekent dat u  één of meer certificaten kunt kopen. Dat certificaat vertegenwoordigt een waarde van 250 kWh en zal ca. € 240,- kosten. In dat bedrag van € 240,- zit een marge van € 40,- die u terugkrijgt als de kosten juist zijn begroot. Uiteindelijk beslist de Algemene Ledenver...

Update
Jan Bijvank

Project-update bij Zon op Breevoort

Geplaatst op 12 december 2020, 13:06 uur , door Jan Bijvank
Project volgens planning

Zonne-centrale Breevoort I is gereed. 196 panelen produceren dagelijks groene energie.

De certificaten zijn allen verkocht. De leden profiteren jaarlijks van de terugave van de Energiebelasting

Bericht
Hoogland Fanshop

Hoogland Fanshop

Geplaatst op 10 december 2020, 21:25 uur , door Hoogland Fanshop

Beste Hooglanders,

 

Graag nodigen wij jullie uit om is een kijkje te nemen in de (online) Hoogland Fanshop. 

Hier vind je diverse leuke Hooglandse items. Ben je opzoek naar een cadeau voor een mede Hooglander of gewoon een leuk aandenken aan het leukste dorp van Nederland? Dan ga je vast en zeker slagen op www.hooglandfanshop.nl

Alvast heel veel plezier met de Hooglandse items!

Met vriendelijke groet,

Team Hoogland Fanshop

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Vormelingen actief voor de voedselbank

Geplaatst op 7 december 2020, 19:30 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Tijdens de zondagmiddag openingen van de Sint Martinus op 13 en 20 december staan er ook enkele kinderen die bezig zijn met de voorbereidingen voor het Vormsel op 24 januari as.

Zij hebben hun talenten aangesproken en zijn creatief geweest om allerlei dingen te maken. Dit hebben ze gedaan met het 5 euro project;
Dit houdt in dat zij van 5 euro meer euro’s proberen te maken door iets met hun talenten te doen. Dit doen ze niet voor zichzelf maar voor de Voedselbank Amersfoort waar ze ook al twee a...

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

De Sint Martinuskerk Hoogland is het Eucharistisch Centrum

Geplaatst op 29 november 2020, 14:51 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Dit weekend is het eucharistisch centrum officieel begonnen in de Sint Martinuskerk. Helaas konden, i.v.m. coronamaatregelen, er maar 30 parochianen de zaterdagavond en zondagmorgen deze vieringen bezoeken. Het was ook bijzonder dat voor het eerst nu ook deze vieringen te zien zijn via Kerkomroep. In dit weekend is ook adventstijd begonnen.

Bij aanvang van de zondagmorgen viering sprak vicevoorzitter Angelique Liebens de aanwezigen de kijkers en luisteraars van Kerkomroep toe met o.a. de volgend...

   Nieuw project   
Team HooglandSamen

Wil je ook gebruik maken van de groene "GO" e-scooter?

A
Geplaatst op 25 november 20, 14:53 uur

Vanaf 15 november 2020 zie je op diverse plaatsen in Hoogland een groene scooter staan met het opschrift “GO”. Wat is dit voor een scooter? Dit is een elektrische scooter van het bedrijf Go-Sharing.nl.

De scooter rijdt maximaal 25 kilometer per uur. Je hoeft geen helm op. Je kan maximaal 70 kilometer met een volle accu rijden. Als de accu bijna leeg is zoek je een andere scooter op en kun je van scooter wisselen. De e-scooter kun je huren en je betaalt 29 cent inclusief BTW per minuut, ongeacht ...

Meer nieuws