Nieuw op HooglandSamen

Bericht
Team HooglandSamen

Saxofonist Leo Janssen doet mee met het concert Turkish Night van het MO

Geplaatst op 10 april 2021, 11:19 uur , door Team HooglandSamen

Op vrijdag 23 april om 20.30 uur gaat ons eigen Metropole Orkest een bijzonder concert opnemen in de Doelen te Rotterdam. Dit is het concert Turkish Night: Metropole Orkest X.
In deze coronatijd kan het Metropole Orkest regelmatig alleen online concerten organiseren die de moeite waard zijn om thuis op je SmartTV te bekijken! Een van de muzikanten die hier aan mee werkt is ons eigen inwoner saxofonist Leo Janssen. Recentelijk spraken we hem kort en onderstaand een korte weergave van deze ontmoet...

Bericht
Team HooglandSamen

BuitenBeter meldingen doen

Geplaatst op 10 april 2021, 10:52 uur , door Team HooglandSamen

Afgelopen week zagen we dat het bankje bij de Malewetering ernstig beschadigd is en toe is aan onderhoud. Als je dit opvalt dan denk je hoe moet ik dit laten weten aan onze gemeente.
Nou daar is een hele mooie oplossing voor door de BuitenBeter App te downloaden op je smartphone. BuitenBeter is een initiatief van Yucat en ontwikkeld vanuit het perspectief van zowel inwoner als gemeente, zodat meldingen makkelijk gedaan en opgelost kunnen worden. Zo kun je zelf bijdragen aan een prettige leefomge...

Bericht
Team HooglandSamen

Gezellig afscheid van Lex en Jeanette Herle van de Bruna op Paaszaterdag!

Geplaatst op 9 april 2021, 19:23 uur , door Team HooglandSamen

Op zaterdagmiddag 3 april 2021 was er onverwachts een uitzwaai-moment voor Lex en Jeanette Herle omdat ze na de Pasen van 2021 stoppen als exploitant van de Bruna Hoogland. Vanaf 17.00 uur waren er maximaal 25 personen op de Kraailandhof in de buitenlucht voor de Bruna Hoogland aanwezig. Deze personen hielden afstand van elkaar vanwege de landelijke corona-regels. Het was een heel gezellige tijd met muziek van een soundman (dj) en toespraken van een mede-winkelier en Lex Herle. Na 30 minuten was...

Bericht
Team HooglandSamen

Stadsberichten van woensdag 7 april 2021.

Geplaatst op 7 april 2021, 10:35 uur , door Team HooglandSamen

Iedere week maakt de gemeente Amersfoort bekend op welke plaatsen in Hoogland binnenkort iets gaat gebeuren, bijvoorbeeld iets bouwen of verbouwen, het verwijderen van asbesthoudend materiaal,  het plaatsen van een hekwerk, het kappen van een boom, het blokkeren van een weg, het houden van een festiviteit.

Hierbij geven wij je een overzicht van de Stadsberichten  van woensdag  7 april 2021.

Zevenhuizerstraat 44: het samenvoegen van garagebedrijf met tankstation (i1) 2020-4894

Zevenhuizerstraat 6...

Update
Edgar Koning

Project-update bij Gebiedscoöperatie Eemland

Geplaatst op 5 april 2021, 06:31 uur , door Edgar Koning
Project volgens planning

Gebiedscoöperatie Eemland wie zijn wij?

We zijn een organisatie van, door en voor burgers. Wij oprichters en leden zijn naast onze baan burgers, net als jullie. Even voorstellen...

Voor meer informatie zie ook deze link.

 

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Anders Vieren vanaf 10 april

Geplaatst op 3 april 2021, 17:05 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Gaat er iets gedwongen ANDERS, per ongeluk ANDERS, bewust ANDERS, een beetje ANDERS, extreem ANDERS?

 

Zin in een viering? Lees verder op onze site!

Bericht
William de Vries

Kruidenrijke bermen voor bijen, vlinders en insecten

Geplaatst op 31 maart 2021, 15:29 uur , door William de Vries

De bloembollen in de kruidenberm aan de Holkerweg staan in bloei! Na de bollen komen de kruiden. Zo groeit deze kruidenberm en de zeven andere kruidenbermen die we vorig jaar aanlegden uit tot een fijne plek voor insecten en vlinders. Dat is goed voor de biodiversiteit. We onderzoeken of we op meer plekken in de stad kruidenbermen kunnen aanleggen.

Bericht
Team HooglandSamen

Gemeente Amersfoort wil een Hooglandse Boskamp-bewoner dakloos maken!!

Geplaatst op 31 maart 2021, 12:42 uur , door Team HooglandSamen

In de Boskamp in Hoogland heeft een bewoner een vergunning van de gemeente gehad om een prachtig energie-opwekkend verhoogd dak te plaatsen.

Na ontvangst van de vergunning heeft de bewoner zijn dak verhoogd op 26 oktober 2020, waardoor dit de eerste woning in de buurt De Boskamp in Hoogland is die energie-neutraal is. Dit is dus een woning met nul-op-de-meter!! Grandioos!!

Wil je zien hoe dit verhoogde dak geplaatst is ga dan naar de website: https://hooglandsamen.nl/message/52440/een-nieuw-dak-...

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Nieuwe site online van Katholiek Amersfoort

Geplaatst op 30 maart 2021, 19:11 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

 

Op Palmzondag (28 maart) is de nieuwe site van katholiekamersfoort.nl “live” gegaan. De huidige site werd rond Pasen 2015 in gebruik genomen en was aan vernieuwing toe. Eric van den Berg en zijn medewerkers van ISImedia hebben deze website gebouwd.

Belangrijkste verschil met de oude site is, dat de toegang tot het gedeelte van de diverse geloofsgemeenschappen directer is geworden en de leesbaarheid van de berichten is verbeterd. De site is overigens niet nog niet helemaal “af”. De geloofsgemee...

Bericht
Team HooglandSamen

Hoogland-West, het laatste stukje buitengebied van Amersfoort

Geplaatst op 30 maart 2021, 18:50 uur , door Team HooglandSamen

Recentelijk heeft de Vereniging Vrij Polderland een artikel op haar site geplaatst over Hoogland-West. Dit is het laatste stukje buitengebied van Amersfoort. Hiermee wilde zij aandacht vragen voor de natuurrijke landbouw in het eeuwenoude open polderlandschap buiten de rode contouren van Soest. Maar verder wil zij bevorderen dat dit gebied beschermd wordt tegen projectontwikkelaars en dergelijke die de polders willen bebouwen.

Onderstaand hun artikel:

Sinds Hoogland in 1974 door Amersfoort is ge...

Bericht
Team HooglandSamen

Nieuws over het buurtbudget 2021

Geplaatst op 23 maart 2021, 19:39 uur , door Team HooglandSamen

Afgelopen donderdag 18 maart hadden de leden van de Buurtbudgetcommissie een online meeting. Zij konden elkaar weer zien en spreken. Vooraf werden zij verrast met een goodiebag. Deze bestond uit een stoffentas, waarop de logo's te zien zijn van een aantal winkels op kraailandhof. In deze tas werden alle leden verrast met een koffiemok, waarop de tekst staat: Bakkie doen? Deze mok was gesponsord door de thuiszorgwinkel Vegro die in het Meander Medisch Centrum een winkel heeft.

Bekijk ook het yout...

   Nieuw project   
Team HooglandSamen

Wanneer ga jij een e-scooter huren?

A
Geplaatst op 23 maart 21, 17:20 uur

Wil je ook gebruik maken van de groene "GO" e-scooter? Waarom niet?

 Vanaf 15 november 2020 zie je op diverse plaatsen in Hoogland een groene scooter staan met het opschrift “GO”. Wat is dit voor een scooter?

Dit is een elektrische scooter van het bedrijf Go-Sharing.nl.

Wie kan zo’n scooter huren?

Je dient minimaal 16 jaar oud te zijn en je hebt een rijbewijs voor een bromfiets, motor of auto.

Als je dit hebt kun je zo’n scooter huren.

Dit doe je met jouw mobiele telefoon.

Dit gaat als volgt. Je...

Bericht
Geloofsgemeenschap Sint Martinus

De Pastorie, bezielde gastvrijheid in historisch perspectief

Geplaatst op 20 maart 2021, 14:10 uur , door Geloofsgemeenschap Sint Martinus

Als Werkgroep Verhuur van de Geloofsgemeenschap Sint Martinus willen we de promotiefilm De Pastorie onder de aandacht brengen bij nieuwe huurders. Zo dragen we bij aan de vitaliteit van onze geloofsgemeenschap.

Cameraman Bert Verlinden en Anita Petten reageerden enthousiast toen we hen hiervoor benaderden. Bert is lid van de Eemfilmers en Anita kent u als medewerker van het Centraal Secretariaat. Gerard Hilhorst maakte samen met hen een promotiefilm en na afloop van dit project sprak hij met ze....

Nieuwe aangeboden dienst
Sylvia Wichink

Telefonisch OV-spreekuur

geplaatst op 19 maart 21, 09:40 uur, door Doe mee met het OV
Vervoer, Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Voorlichting & advies

Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de Coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur.

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
De gemeentes Amersfoort, Woudenberg, Baarn en Soest vinden ...

Bericht
Team HooglandSamen

Amersfoort in coronatijd

Geplaatst op 11 maart 2021, 20:56 uur , door Team HooglandSamen

In de afgelopen weken zijn een aantal youtube filmpjes opgenomen. Inwoners van onze stad vertellen aan u wat Coronatijd voor hen betekent en wat het doet. Een aantal inwoners en organisaties uit Hoogland hebben hier ook aan meegedaan. Alle verhalen maakt je stil.

In totaal zijn er 16 filmpjes gemaakt en zijn allemaal hier te zien op het YouTubekanaal van de Gemeente Amersfoort. Ze zijn een onderdeel van Amersfoort een stad met een hart. Kijk hier ook op het Facebook van de gemeente Amersfoort

-4...

Bericht
Team HooglandSamen

Doe nu een Buurtbudget aanvraag voor 2021

Geplaatst op 11 maart 2021, 20:44 uur , door Team HooglandSamen

In 2021 wordt weer opnieuw buurtbudget uitgekeerd. Dit aanvraagformulier voor 2021 komt in hoge mate overeen met het aanvraagformulier van 2020.

In verband met de huidige corona geven we de aanvragers voor het buurtbudget 2021 ruimer de tijd om deze aan te vragen. Het ziet er naar uit dat we in het komend jaar tussentijdse toekenningen gaan doen.

Het ingevulde formulier moet u vóór 1 mei 2021 mailen naar: hooglandsdorpsteam@gmail.com.

Lees meer over het aanvragen van dit buurtbudget op de site v...

Bericht
Team HooglandSamen

Radar Love voor George Kooymans

Geplaatst op 11 maart 2021, 13:56 uur , door Team HooglandSamen

Op donderdag 11 maart is George Kooymans 73 jaar geworden en dat laten we voor de fans ook in Hoogland horen. Om 17.15 uur was het zover! 

In 2018 bestond de muziekvereniging 90 jaar en dat werd toen op 24 november gevierd met een hele dag feest in de AFAS zaal van theater Flint! Het jubileumfeest was een dag vol verrassingen, oude en nieuwe herinneringen, mooie ontmoetingen en vooral veel muziek.

Radar Love wordt uitgevoerd door het fanfareorkest van de muziekvereniging Sint Caecilia Hoogland....

Bericht
Team HooglandSamen

Edo gaat voor Faam to Go

Geplaatst op 4 maart 2021, 14:16 uur , door Team HooglandSamen

Sinds 15 maart 2020 hebben we te maken met het sluiten van alle horecagelegenheden in Hoogland. Dit gold ook voor het restaurant de Faam. De Faam is zo’n tweehonderd jaar geleden als rustplaats begonnen en diende voor vermoeide reiziger.  Het was ook ingericht met een drinkplaats voor paarden. Nu bestaat het nog steeds en tijd om te horen van Edo Kuipers (eigenaar van de Faam) om te horen hoe het nu gaat.

“Ik kijk altijd naar mogelijkheden”
Edo is een jonge vader van 43 jaar en hij heeft samen m...

Bericht
Dick Reef

Bord Houd Hoogland-West Groen verdwenen/gestolen

Geplaatst op 2 maart 2021, 21:28 uur , door Dick Reef

 

Bord "HOUD HOOGLAND-WEST GROEN" verdwenen/gestolen.

Eind januari heeft de Flora- en Faunagroep Hoogland-West een 3-tal blauwe borden met de tekst "Houd Hoogland-West Groen" geplaatst bij de invalswegen van dit mooie gebied om de aandacht voor dit groen nog een keer te benadrukken.

Op zondag 28 februari kwamen we erachter dat één bord, bij de kruising Malesluispad en de Slaagseweg is gestolen.
Het bord is met palen en al uit de grond getrokken en meegenomen.
Alle initiatiefnemers van het plaatsen...

Bericht
Team HooglandSamen

Hart onder de riem: Verrassingstassen

Geplaatst op 2 maart 2021, 15:49 uur , door Team HooglandSamen

In totaal mogen er binnenkort 300 verrassingstassen worden uitgedeeld aan 70+ ers in Hoogland.
Zo'n 30 vrijwilligers gaan deze tassen bezorgen en hopen op gepaste (Corona-afstand) een praatje te maken met de ontvanger. Door dit contact en via de informatie in deze tassen wordt gewezen op allerlei mogelijkheden in het dorp voor extra contact of eventuele ondersteuning als dat nodig en waar dat zinvol is. 

Ken je ouderen, of ben je wellicht zelf iemand die graag in aanmerking komt voor een tas, of h...

Meer nieuws