Activiteit

De Inham rainproof

donderdag 11 januari 2024 , 15:45 - 16:30 uur
Illustration

Al die regen van de laatste maanden. Het doet je stilstaan bij klimaatveranderingen. En heel praktisch: bij een goed werkende regenwaterafvoer. 

Ook in de kerken zijn we daarmee bezig. Om daar iets van te laten proeven, nodigen we je van harte uit een kijkje te komen nemen op donderdag 11 januari. Om 15.45 u staan we klaar voor de ontvangst van wethouder van Lammeren. De wethouder is van plan De Inham een bordje aan te bieden om te bevestigen dat De Inham goed bezig is. We hebben namelijk verschillende maatregelen genomen om regenwater vast te houden in de bodem, beschutting te bieden bij hitte, en om de biodiversiteit te bevorderen. Zeg maar veel soorten planten, vogels en insecten. De gemeente Amersfoort stimuleert dat stad en dorp ‘Rainproof’ worden met dergelijke maatregelen; ze houden de natuur vitaal en onze omgeving leefbaar. Dat is nodig vanwege de klimaatverandering die we al om ons heen zien gebeuren.

Het idee is dat De Inham anderen op ideeën kan brengen. Onze buurtgenoten natuurlijk, maar ook andere kerken in de stad. Vandaar dat bordje. Waar we best een beetje trots op zijn.

Tijdens de ontvangst vertellen we iets over de genomen maatregelen, we leiden de wethouder rond door de tuin, en na de overhandiging van het bordje omstreeks 16.15 u drinken we nog wat. 

Namens alle betrokken tuinwerkers, regenpijptechneuten en De Groene Inham,

Johan van Dalen

Locatie
De Inham
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: