Organisatie

Buurtbestuur Hoogland/Kattenbroek

BuurtBestuurt is de werkwijze van Indebuurt033 waarbij inwoners meebepalen wat er nodig is in hun wijk. Dat geldt voor zowel activiteiten als soorten ondersteuning die nodig zijn om prettig met elkaar samen te leven.


Inwoners brengen samen met Indebuurt033 en andere betrokken wijkwerkers de behoeften en wensen van hun wijk in kaart en bepalen dan de belangrijkste aandachtspunten waar de komende tijd aan wordt gewerkt in de wijk. Deze aandachtspunten zijn terug te vinden in de verschillende wijkplannen.


Onder de werkwijze Buurtbestuurt vallen de Buurtbesturen per wijk/dorp. Een Buurtbestuur vertegenwoordigt de inwoners, wijkwerkers en betrokken organisaties in de wijk/dorp. Een Buurtbestuur zorgt samen met Indebuurt033 voor het verder ontwikkelen en uitwerken van het wijkplan.


Elk Buurtbestuur bestaat voor minimaal 50% uit inwoners uit verschillende buurten en voor maximaal 50% uit professionals die werkzaam zijn in de wijk. De Buurtnetwerker ondersteunt het Buurtbestuur van Hoogland/Kattenbroek.


Het is belangrijk dat er een brede vertegenwoordiging van de betreffende inwoners is. Ieders stem telt!


De professionals binnen het Buurtbestuur komen uit het Wijkteam Amersfoort, SRO Buurtsportcoaches en Indebuurt033-Jongerenwerk.


Subsidieaanvragen voor bewonersinitiatieven worden getoetst op een bestaand wijkplan en het Buurtbestuur heeft hierbij een adviserende rol.


Wilt u meer weten of vindt u het interessant om mee te denken! Neem dan contact op met de buurtnetwerker via ingmar.kolbrink@indebuurt033.nl of 06-57798321.

Deel dit:
Contactpersonen van Buurtbestuur Hoogland/Kattenbroek