Bericht

Criminaliteitscijfer in Hoogland vrij laag

Geplaatst op 10 september 2022, 20:42 uur
Illustration

Wijkagent Arie Spruijt (63) is voor velen een bekende verschijning in het dorp. Gerard Oonk interviewde hem voor de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) om terug te blikken op de bijna 20 jaar die Spruijt rondloopt in Hoogland.

Crimininaliteit
Spruijt gaat in het interview onder andere in op de criminaliteit in Hoogland. Hij zegt daarover: “Ook voor mij geldt natuurlijk dat ik me in eerste instantie bezighoud met de handhaving van de openbare orde en met criminaliteitsbestrijding. Dat zijn de primaire taken van de politie. Maar gelukkig is het criminaliteitscijfer in Hoogland vrij laag en ook met de ordehandhaving ben ik niet de hele dag bezig. Dat betekent dat ik wat meer tijd heb om persoonlijke contacten op te bouwen. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk om nazorg te verlenen aan bewoners waar is ingebroken. Of ik loop eens langs op plekken waar een burenruzie dreigt te ontstaan. Daar zijn eigenlijk andere organisaties voor, zoals slachtofferhulp en buurtbemiddeling, toch helpt het soms als ik gewoon even aanwip en belangstelling toon.”

Voldoende afwisseling
“Maar goed, ik rijd ook steevast naar de carpoolplaats bij de oprit naar de A1. Dat is echt een plek om in de gaten te houden. Er gebeuren soms dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Dan ben ik dus echt bezig met de kerntaken van de politie.”

Klik hier voor het gehele interview

Deel dit: