Bericht

Hoe kan een Islamitische Begraafplaats in Hoogland-West eruit zien?

Geplaatst op 22 september 2023, 00:19 uur

Op 5 juli 2023 heeft de gemeente Amersfoort bekend gemaakt dat ze toestemming wil geven voor het aanleggen van een Islamitische Begraafplaats in Hoogland-West. Deze begraafplaats komt op grond tussen de Monseigneur van de Weteringstraat en de Zeldertseweg in Hoogland-West.

Op donderdag 21 september 2023 heeft de gemeente Amersfoort in Partycentrum Concordia in Hoogland een voorlichtingsavond over de aanleg van de Islamitische Begraafplaats gehouden. Er was veel belangstelling voor.

Er was een goede gespreksleider die alles in het werk stelde om de vragen van de aanwezigen zo goed mogelijk te laten beantwoorden.

Namens de gemeente Amersfoort deed dit wethouder Rutger Dijksterhuis en een assistente.

Namens het Samenwerkingsverband voor Amersfoortse Moskeeen (SvAM) deed dit de heer Elkarti. Hij deelde mee dat de rouwdienst in een bestaande moskee plaats vindt en dat daarna een kleine groep (ongeveer 30 a 40 personen) naar de begraafplaats gaat. Verder deelde hij mee dat er geen zerken op de begraafplaats komen en er veel groen aanwezig zal zijn. Op de begraafplaats komt wel een kleine overkapte ruimte, zodat de aanwezigen droog kunnen staan.

In Nederland zijn er momenteel ongeveer 50 Islamitische Begraafplaatsen. Hierbij toon ik u een aantal foto’s hoe zo’n begraafplaats er uit kan zien.

Inmiddels is de website Trotsophooglandwest op internet te raadplegen, die regelmatig nieuws en reacties verstrekt over de aanleg van de begraafplaats. Klik hiervoor onderstaande website aan.

Henk van de Grootevheen, geboren en getogen Hooglander

Deel dit: