Activiteit

Webinar trauma sensitief waarnemen en begeleiden in de GGZ

dinsdag 6 februari 2024 , 19:00 - 21:30 uur
Illustration

Ben je een zorgprofessional en werk je binnen de geestelijke gezondheidszorg? binnen ggz of andere maatschappelijke zorg, dan is dit webinar interessant voor jou! Draag bij aan een nieuwe GGZ, zoals psychiater Jim van Os dit noemt.

In dit webinar gaan we het hebben over trauma sensitief waarnemen en begeleiden. Hoe kan dit jou en de cliënt helpen een andere betekenis te geven aan begrippen als stoornis, beperking, aandoening, of ziekte?  Veelal hebben cliënten in de psychiatrie strategieën bedacht om, om te gaan met traumatische gebeurtenissen, of pijnlijke omstandigheden in hun leven. Hoe kan het IoPT trauma model van dr. Franz Ruppert inzicht geven over gedrag wat in onze maatschappij betiteld wordt als ‘stoornis’. Wat is het verschil tussen het medisch model en holistisch of trauma sensitief kijken?

In dit webinar leer je over de heelheid van ieder mens en hoe jij naast iemand kunt staan in plaats van boven iemand. Hoe je innerlijke wijsheid kunt spiegelen aan de ander, zodat deze innerlijke wijsheid in zichzelf terug vindt. Kun je oog hebben voor de pijn die schuil gaat onder ‘vreemd gedrag’? Uiteindelijk zijn we allemaal mens, en kennen we allemaal pijn vanuit het leven, die we liever uit de weg gaan. We hebben allemaal manieren gecreëerd om die niet te hoeven voelen. Ben je als hulpverlener bewust van je eigen overlevingsstrategieën? Daar gaan we het ook over hebben. Een webinar over vertrouwen, innerlijke wijsheid, en acceptatie van het nu. 

Lees voor meer informatie over IoPT (identiteitsgeorienteerde psychotrauma theorie/therapie) op de website.

 

Locatie
online
Kosten toelichting
15,80
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 20 jaar
Omschrijving doelgroep 
zorg professionals, huisartsen, Socialworkers, Maatschappelijkwerkers, Studenten social work
Deel dit: