Bericht

Tweede jaargang Project Match2work voor de regio Amersfoort

Geplaatst op 18 mei 2022, 16:05 uur
Illustration

Na een succesvolle start dit schooljaar met het Farel College, gaat Prodico het komende schooljaar weer verder met het project Match2Work in de regio Amersfoort. Sandra Barth, ketenverbinder in Amersfoort, is regiocoördinator voor dit project. Doel van dit project is een win-win situatie voor bedrijven, organisaties, overheid en middelbare scholen en MBO: studenten bedenken oplossingen voor vraagstukken van bedrijven.

Geen idee welk beroep
Wie opgroeiende kinderen heeft, herkent het ongetwijfeld: leerlingen hebben vaak geen idee welke studierichting of beroep ze later willen gaan doen. En dat terwijl in de eigen regio veel meer mogelijkheden en variaties in werk zijn dan de gemiddelde leerling/student beseft. Project Match2work laat leerlingen kennismaken met deze mogelijkheden. Zeker nu is gedrevenheid, enthousiasme en flexibiliteit en niet te vergeten creatief denken voor toekomstig personeel van groot belang. 

Bedrijven leren kennen
Project Match2work geeft leerlingen de mogelijkheid om bedrijven te leren kennen en deze vaardigheden te leren. Los van stages is voor leerlingen het leren kennen van bedrijven, de manier van denken van ondernemers en een praktische opdracht van grote waarde. Het motiveert jongeren enorm als hun ideeën en suggesties serieus genomen worden. Doordat het project heel laagdrempelig is kan een bedrijf er zonder al te veel tijdsinvestering aan meedoen.

Project Match2work
Zeker in deze tijd zijn bedrijven, in welke sector dan ook, met vraagstukken bezig waar een frisse blik van jongeren welkom is. Tijdens het project maken bedrijven samen met de regiocoördinator casussen van hun vraagstuk en geven ze aan wat het gewenste eindresultaat is. De docenten kiezen geschikte casussen uit tijdens een matching bijeenkomst. Onder de verantwoording van docenten gaat een groepje van maximaal vijf leerlingen/studenten met de vraag zelfstandig aan de slag. Zij bezoeken het bedrijf twee maal: eenmaal om informatie op te halen en eenmaal om de oplossing te toetsen. Het project eindigt met een groot eindevent op 16 december 2022 waarbij alle bedrijven en leerlingen samen komen. 

Meer informatie en aanmelden
Geïnteresseerde scholen en bedrijven kunnen zich aanmelden op de website van Project Match2work. Hier staan ook de exacte data en tijdstippen.

 

 

Deel dit: