Bericht

Bomenkap essentieel voor herinrichting parkeerterrein Struweelpad

Geplaatst op 10 januari 2023, 19:08 uur
Illustration

Om het parkeerterrein aan het Struweelpad te kunnen herinrichten, moeten bomen gekapt worden. Dat vindt althans het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort. Zij dienden gisteren hiervoor een plan in bij de gemeenteraad.

Volgens het college van B en W moeten zestien bomen gekapt worden. Het gaat om negen essen op het parkeerterrein naast dorpshuis De Neng en zeven bomen langs het fietspad. In het plan zeggen zij dat de negen essen zijn aangetast door essentaksterfte en daardoor in slechte conditie verkeren.

Onvoldoende groeiruimte
Ook de zeven bomen langs het fietspad zorgen voor de nodige problemen, laat het college in het plan weten. ,,Deze bomen hebben onvoldoende onder- en bovengrondse groeiruimte, waardoor ze niet volledig kunnen uitgroeien. De wortels zijn al meerdere keren verwijderd om het fietspad begaanbaar en veilig te houden, maar dit heeft ervoor gezorgd dat de conditie van deze bomen sterk verminderd is”, aldus het college.

Compensatie
Het plan van het college voorziet daarom in de kap van deze zestien bomen. Daar moeten 24 nieuwe bomen voor in de plaats komen. Rond het parkeerterrein en het fietspad zijn al zeventien nieuwe bomen gepland, en in de groene zone tussen de nieuwbouw aan het Struweelpad en de Woudzoom zouden negen bomen extra moeten komen.

Of het plan doorgang vindt en wanneer de herinrichting van de parkeerplaats dan zal plaatsvinden, is nog onbekend.

Bron: Amersfoortse Courant

Deel dit: