Bericht

Het Hooglands Cultureel erfgoed vraagt om uw € steun

Geplaatst op 25 januari 2023, 20:01 uur
Illustration

Momenteel wordt de jaarlijkse actie KERKBALANS weer onder de aandacht gebracht. Dit is verreweg de belangrijkste inkomstenbron, waarmee onze kerken in haar kosten moeten voorzien.

Naast personele kosten is de grootste kostenpost het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Ruwweg de helft van de totale kosten bestaat uit onderhoudskosten. Ook de kerken hebben te maken met de inflatie van verbouwingskosten en veel renovatie kosten bij verouderde gebouwen. Specifiek kerkgebouwen hebben te maken met hoge kosten. De aard van deze gebouwen, met grote hoogten en specifieke vormen, hebben tot gevolg dat het in goede conditie houden van deze historische gebouwen, grote investeringen met zich meebrengen.

Enkele van de investeringen die in de Onze Lieve Vrouw van Amersfoort (OLVA) in 2023 aandacht vragen, zijn vastgelegd in een korte video. Caspar Duijvestein, de onroerend goed verantwoordelijke binnen het bestuur van de parochie OLVA, geeft hier enige uitleg over in een video.

Als u de link van het Youtubefilmpje opent dan ziet u zijn verhaal. Hij laat daarbij enkele voorbeelden zien en legt ook uit wat er in de Sint Martinuskerk en bij De Pastorie aan de hand is en ook bij de andere kerken in Amersfoort.

Vanwege alle op ons af komende kosten, willen wij dit van harte bij u onder aandacht brengen. Doe mee!


Deel dit: