Bericht

Heeft Lux van vv Hoogland wereldrecord bal hooghouden?

Geplaatst op 28 januari 2023, 16:00 uur
Illustration

Veel jongens hebben voetbal als hobby, maar duizenden keren hooghouden? Dat is niet voor iedereen weggelegd. De 8-jarige Lux Briel kan dat wel, vijfduizend keer maar liefst. Mogelijk is dat een wereldrecord. Lux hoopt dan ook op een vermelding in het Guinness World Records.

Terwijl de 8-jarige prof in spe met zijn voeten tegen de bal tikt, vertelt hij waarom hij dit zo graag doet. "Ik vind de bal hooghouden leuk, omdat ik dan goed controle heb over de bal." Wel moet Lux dat met mate doen, want zo'n lange tijd gecontroleerd deze vaardigheid uitvoeren is blessuregevoelig. "Ik kreeg heel erg last van mijn nek en dat deed heel erg pijn. Ik moet dan namelijk de hele tijd naar beneden kijken."

Beetje remmen
De jonge voetballer viel op toen zijn vader Collin Briel alle trucjes van Lux filmde en op Instagram plaatste. Collin vertelt: "We proberen hem wel een beetje te remmen, want hij wil alleen maar trainen, trainen, trainen. Maar we proberen hem te ondersteunen waar nodig."

VV Hoogland, Vitesse en Paris Saint German
Naast het hooghouden kan Lux ook heel goed uit de voeten op het veld zelf, zoals bij de club waar hij nu traint: VV Hoogland. En dat is niet onopgemerkt gebleven.

Al snel stond profclub Vitesse namelijk voor de deur. De Arnhemse ploeg heeft een aantal samenwerkingen met lokale verenigingen. Ze bieden Lux nu een stage aan. Hoofd Jeugdscouting bij Vitesse, Erol Kalay, is enthousiast: "Hij is een van de besten met excellente technische vaardigheden."

Het liefst zou de 8-jarige echter later bij Paris Saint Germain spelen. Of ook die droom uitkomt? Dat zou mooi zijn, in de eerste plaats voor hemzelf, maar ook voor VV Hoogland en voor Hoogland!

Bekijk de video's:
* Record hooghouden! +5000x Juggle Soccer (Lux Briel Juggle)
Filmpje Hart van Nederland

Bron bovenstaand bericht:
* RTV-Utrecht

Deel dit: