Bericht

Huiswerkinstituut Hoogland is 12.5 jaar

Geplaatst op 30 maart 2023, 16:43 uur
Illustration

Huiswerkinstituut Hoogland bestaat 12,5 jaar.

In september 2010 begon een mooi avontuur in de Neng. Met drie kids uit de middelbare school startte Hans Maaskant zijn huiswerkinstituut in een bovenverdieping van de Neng. Hans nam zijn ervaring als docent mee èn als ondernemer mee, dus dit was een mooie set skills voor een nieuw avontuur. Na een paar jaar werd het tijd voor uitbreiding qua team, want het aantal leerlingen was behoorlijk gestegen.

De werkwijze is na die eerste jaren wel uitgekristalliseerd: het is er één van positief coachen, haalbare doelen stellen, alle vakken inhoudelijk ondersteunen, plannen. Het team overhoort erop los, de kids krijgen volop feedback. Al met al gaat het om overzicht, motivatie, haalbare doelen, planning, kennisoverdracht en dat het liefst met een beetje humor en glimlach. Het moet wel leuk blijven tenslotte.

Het startniveau ontstegen groeide het bedrijfje uit de twee ruimtes van de Neng. Dankzij dorpskanjer Angeliek Noortman werd er een prettig contact gelegd met Muziekvereniging St. Caecilia, waardoor in 2013 een nieuwe locatie werd gevonden in ‘t Driespan.

En daar is het team verder uitgebreid en tot wat het nu is, met mensen die er ook plezier in hebben om met een persoonlijke aanpak leerlingen te helpen met hun schoolwerk. Leerlingen van liefst dertien scholen op elk denkbaar niveau komen langs, een heerlijke dynamiek brengt dat!

In 2015 is de tweede locatie geopend in Hooglanderveen. Het hielp natuurlijk enorm dat er op die locatie direct gestart kon worden met een ervaren team en een duidelijke visie. Het is altijd even afwachten hoe zoiets dan loopt, maar in twee maanden tijd was de zelf gebouwde ruimte gevuld met leerlingen. Sindsdien is dat zo gebleven. Om aan de vraag te voldoen, volgend schooljaar verruimen de openingstijden ook naar de avonden.

Wij willen dit jubileum een beetje vieren door iets zinvols te bieden tegen een feestelijk tarief. Met hulp van een zeer ervaren collega bieden wij daarom nu de cursus :

‘leren leren kun je leren’.

In een wekelijks traject van vier privélessen worden alle aspecten aangestipt die het leren lastig maken. Wat leren de leerlingen:

-huiswerkplanning / agenda / magister / studieschema per dag of week

-de leerstijl vinden die bij past bij de leerling en bij het vak

-begrijpend lezen begrijpelijk maken

-samenvatten, de kern halen uit een alinea of tekst / signaalwoorden herkennen

-in eigen woorden de geleerde stof kunnen terugvertellen

-vragen op juiste manier benaderen en beantwoorden

De cursus wordt aangepast aan de behoefte van de leerling en is daarmee geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Ouders krijgen tijdens het traject regelmatig feedback..

De kosten zijn €160,- Aanmelden kan via info@huiswerkhoogland of via de website www.huiswerkhoogland.nl of www.huiswerkhooglanderveen.nl.

 

 

Deel dit: