Bericht

Heeft u moeite met rondkomen? Gemeente Amersfoort kan u misschien helpen!

Geplaatst op 31 maart 2023, 12:34 uur

Er zijn er in de gemeente Amersfoort extra regelingen om u financieel tegemoet te komen. De hoogte van de tegemoetkoming is vastgelegd in een regeling via bijstandsnormen, die ieder half jaar wordt aangepast.

Wil je hulp bij het aanvragen? Dan kunt u gratis terecht bij Informatiewinkel Noord (voor Hoogland, Hooglanderveen, Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst), die als volgt bereikbaar is:

Bibliotheek Vathorst (maandagochtend), Leeghwater 1-3 (ICOON), 3825 MR Amersfoort

Het Pluspunt (dinsdag- t/m donderdagochtend), Hof der Gedachten 26, 3823 WB Amersfoort

U kunt bij de Informatiewinkel terecht met allerlei vragen over zorg, welzijn, wonen of financiën. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij geldzaken, bij een ingewikkelde brief of bij de aanvraag van financiële regelingen voor minima. Ook voor informatie over opvoeden, vrijwilligerswerk, anderen ontmoeten, scheiden, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning bent u bij ons aan het goede adres. Wij helpen u graag verder.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u langs komen of bellen van maandag t/m donderdag van 09.00 – 13.00 uur. Telefoon: 033 – 7370353

U kunt ook mailen naar: noord@indebuurt033.nl

Er is momenteel een Tijdelijk Noodfonds Energie. Het artikel “Het Noodfonds Energie biedt steun aan kwetsbare huishoudens” bij “Nieuws “ op deze website geeft u hierover uitvoerige informatie..

Dit Noodfonds regelt een tegemoetkoming in de energiekosten voor huishoudens met een bruto-inkomen per maand, inclusief vakantiegeld, van maximaal   € 2.384,-- voor een alleenstaande of maximaal € 3.344,-- voor samenwonenden

Een bijdrage aanvragen kan tot en met 30 april 2023 via de website van het Noodfonds (www.noodfondsenergie.nl)

Kijk op onderstaande website voor veel informatie over allerlei tegemoetkomingen en of u hiervoor  in aanmerking komt.

-1-

Illustration
 
Deel dit: