Bericht

Kogel door de kerk: Hoogland krijgt gloednieuw zwembad van 17 miljoen euro

Geplaatst op 19 april 2023, 18:07 uur
Illustration

De kogel is door de kerk: het sterk verouderde Zwembad Hoogland (bouwjaar 1980) wordt vervangen door nieuwbouw. Elders in het dorp wordt de komende jaren voor 17 miljoen euro een compleet nieuw zwembad gebouwd. Dat meldt de Amersfoortse Courant van vandaag. We citeren (een deel van) het bericht.  

Eensgezind

De Amersfoortse politiek oordeelde dinsdag eensgezind dat er een nieuw zwembad moet komen. Ook maakten de partijen duidelijk dat de nieuwbouw moet plaatsvinden in Hoogland en niet bijvoorbeeld in het nabijgelegen Vathorst, waar wellicht meer plek is.  Jan Bijvank, vice-voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH), had hiervoor in een eerder interview in de Amersfoortse Courant al gepleit. 

Slagje groter
De nieuwe trots van het dorp wordt een slagje groter dan het huidige zwembad en biedt straks volop mogelijkheden voor onder meer zwemlessen, baantje trekken en plek voor verenigingen. Het nieuwe zwembad biedt geen definitieve oplossing voor het tekort aan mogelijkheden voor ‘pretzwemmen’ in Amersfoort. Een extra recreatiebad is wel doorgerekend, maar kost 7,5 miljoen euro extra. Dat bleek iets te gek. Het nieuwe zwembad gaat sowieso al 1,5 miljoen euro extra kosten vanwege gestegen bouwprijzen.

Waar?
De grote vraag is nu nog wáár het nieuwe zwembad van Hoogland komt. Een geschikte locatie vinden, is buitengewoon moeilijk, want die zijn er bijna niet in het dorp. De gemeente heeft een shortlist van vier plekken in Hoogland, maar in alle gevallen zitten daar haken en ogen aan.

Naar welke locaties wordt gekeken, is nog niet openbaar. Welke het uiteindelijk moet worden, wordt verder onderzocht. Dan zal ook duidelijk worden wanneer de schop de grond in gaat om het zwembad te bouwen.

Deel dit: