Bericht

Gehele Zevenhuizerstraat: maximaal 30 kilometer!! Heeft u ook een voorstel?

Geplaatst op 12 juli 2023, 23:18 uur

Op 13 november 2022 is het 30-kilometer-gedeelte van de Zevenhuizerstraat officieel geopend met een ludieke veegactie.

Momenteel is er een verwarrende situatie op de Zevenhuizerstaat. Vanaf de rotonde Zevenhuizerstraat/Hamseweg tot aan de Kraailandhof mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden en vanaf de Kraailandhof tot Rondweg-Noord 50 kilometer.

De gemeente Amersfoort wil momenteel geen maatregelen nemen om van de gehele Zevenhuizerstraat een 30-kilometerweg te maken.

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland en het Hooglands Dorpsteam hebben samen een verkeerscommissie, waarin ook ondernemers en actieve bewoners zitting hebben. Het mailadres van deze verkeerscommissie is: noortman@dorpsbelangenhoogland.nl

Deze Verkeerscommissie gaat in oktober 2023 vergaderen over een gehele Zevenhuizerstraat van 30 kilometer.

Inmiddels zijn de volgende voorstellen aan deze commissie gedaan:

= Neem onmiddellijk contact op met busonderneming Synthus met de vraag of ze hun busroutes per omgaande willen aanpassen aan een maximale bussnelheid van 30 kilometer per uur op de gehele Zevenhuizerstraat.

= Plaats op speciale plekken een geel bord met de oproep in zwarte letters vanaf deze plaats niet harder te rijden dan maximaal 30 kilometer per uur. Een dergelijk bord dient geplaatst te worden bij het kruispunt Kraailandhof/Zevenhuizerstraat en bij het kruispunt Rondweg Noord/Zevenhuizerstraat.  

= Plaats op 2 plaatsen een Adviesbord met “30 kilometer” in het weggedeelte kruispunt Kraailandhof/Zevenhuizerstraat en Rondweg Noord/Zevenhuizerstraat .

Als je ook een idee hebt hoe tussen de Kraailandhof en Rondweg-Noord op korte termijn de automobilist gemotiveerd wordt hier maximaal 30 kilometer te rijden dan stel ik je voor jouw idee ook aan de bestaande Verkeerscommissie mee te delen

Henk van de Grootevheen, bewoner van De Boskamp. mailadres: henk@grootevheen.eu

Illustration
 
Deel dit: