Bericht

Heropening van FysioAmersfoort

Geplaatst op 2 september 2023, 10:34 uur
Illustration

Het team van Hoogland Samen ging afgelopen vrijdagmiddag 1 september een kijkje nemen op de locatie van Fysio Amersfoort aan de Schothorsterlaan. Deze werd heropend. Voor deze heropening hadden zij oud-schaatser Ard Schenk uitgenodigd. Hij kwam e.e.a. vertellen over de Matrix Fitness, waar hij ambassadeur van is.

Een stukje historie
Voordat het zover was werden de vele bezoekers welkom geheten door Maike Reijers. Zij vertelde over de historie van FysioAmersfoort. Deze is door Simon van Valkenhoef in 1980, aan de huidige locatie Zuivelhof 2 (oud-melkfabriek woning) in Hoogland begonnen. Enkele jaren later kwam Dick Molenaar erbij.
Dick en Simon waren hun tijd vooruit Fysiotherapie en preventie kwamen samen d.m.v. een uitbreiding per 1 april 2000 aan de Schothorsterlaan met preventieve training in de vorm van Fysiosport erbij. In 2010 ging Simon met pensioen en Dick nam het geheel over en hield tien jaar lang de leiding. Op 1 maart 2020 namen Bobby en Maike het stokje van hem over. 

EGYM en waarom?
Na deze tijd gingen zij werken aan een geheel nieuw concept. Na veel praten, rekenen, uitwerken, bedenken en overleggen kwamen zij tot de conclusie dat een verbouwing noodzakelijk was om op lange termijn succesvol door te kunnen gaan. Met veel stof, geurtjes, geduld, lawaai, overstapjes, vervallen lessen enzovoorts is het gelukt om iets moois neer te zetten. Dit hele proces heeft in het afgelopen jaar een fijne samenwerking opgeleverd met Matrix Fitness en Unique Teams. Zij hebben gekozen voor EGYM en waarom?

  • Recreatief als revalidatie.
  • Laagdrempelig, met de allernieuwste techniek.
  • Uitdagend door periodiek hertesten, spelvorm, individueel en in groepsverband
  • Jong en oud, fit en lage belastbaarheid
  • Toekomstbestendig, meer variatie/mogelijkheden

Inmiddels hebben zij een goed professioneelteam van 20 personen, allen met verschillende specialisaties en werken ze nu op 4 werklocaties in Hoogland en Amersfoort. FysioAmersfoort bestaat inmiddels ruim 43 jaar en vanaf de dag van deze heropening zijn ze voorbereid op een succesvolle toekomst waarbij de mens en cliënten en sporters altijd centraal zullen staan!

Het beeldverslag

Van deze heropening is een beeldverslag gemaakt en deze is hier te zien. -3-


Deel dit: