Bericht

Bingo 22 maart 2024

Geplaatst op 26 maart 2024, 10:00 uur
Illustration

Verslag van de Bingomiddag 
Dorpshuis De Neng vrijdagmiddag 22 maart 2024 

De eerste vrijwilligers begonnen rond 12.00 uur om de zaal in te richten voor een gezellige middag met onze gasten. Middels een duidelijke rolverdeling, door Ria en Ria aangestuurd, wist iedere vrijwilliger wat er moest gebeuren om op tijd klaar te zijn. En ja hoor…..., net na 13.30 uur keken de eerste gasten al om de deur van de zaal. Buiten was een miezerig regentje, dus prima weer voor een middagje Bingo. Tegen 14.00 uur waren de gasten binnen en werd eenieder een lekker kopje koffie of thee met een gevulde koek aangeboden. 
“De Ria’s” startten de Bingo met het afroepen van de eerste getallen. Een aantal gasten werd door de vrijwilligers met de schuifjes op het Bingobord geholpen zodat geen getallen over het hoofd werden gezien om één van de vele prijzen te kunnen winnen. Het was Bingo bij een volle rij boven, daarna een volle rij boven + beneden en als laatste bij gehele volle Bingokaart. Dit werd zo 3x achter elkaar gespeeld waarna er een pauze volgde. In deze pauze kregen de gasten een consumptie met een zoutje en chips aangeboden en werden de lootjes voor de loterij verkocht met leuke prijzen, waarvan de hoofdprijs een Stoov warmtekussen van € 140,-- was, dit allemaal beschikbaar gesteld door de winkeliers in Hoogland en omgeving en de diverse marktkramen op de woensdagochtendmarkt. 
Aan het eind van de pauze kregen de gasten een bittergarnituur en een plakje worst aangeboden. Met een lekker gevulde maag volgden er 3 Bingoronden op dezelfde wijze als voor de pauze. Rond 16.15 uur startte aansluitend, iets verlaat de loterij. Je zag aan de gezichten van de gasten dat dit onderdeel van de middag ook door hen als zeer leuk werd ervaren. Lachende gezichten als zijzelf of een buurman/buurvrouw het nummer hoorde afroepen waar een prijs op was gevallen. Het liep al richting 17.00 uur toen de laatste prijzen werden verdeeld. Op de uitnodiging stond dat het ca. 16.30 uur zou zijn afgelopen. Je merkte gelijk aan de gasten dat hierop was gerekend met vervoer naar huis e.d. Dat het programma iets langer duurde, kwam mede doordat het uitzoeken van de prijzen bij de Bingo door de gasten iets meer tijd in beslag nam als vooraf gedacht. Maar toch, al met al een geslaagde middag om met genoegen op terug te kunnen kijken. 
Als verrassing bij het vertrek ontvingen de gasten ook nog een doosje heerlijke chocolade truffels die beschikbaar waren gesteld door de Sligro vanwege het 75-jarig bestaan van de Zonnebloem. 


Complimenten aan Ria vdM en Ria vdK voor de werkelijk perfecte voorbereiding om deze middag tot een succes te maken en mede bijgestaan op de dag zelf door Henny, Jacqueline B, Margot, Remmy en Jan, de schrijver van dit verslag.

Aantal gasten: 36
Kopie: vrijwilligers (tevens voor hun gasten), W. Melchers (regio), De Neng

Deel dit: