organisatie

Stichting de Florijn

Non-profit

Door middenstand en consumenten te voorzien van een aanvullend betaalmiddel ondersteunen wij de ontwikkeling van netwerken die zorgen voor lokale weerbaarheid tegen negatieve gevolgen van de monocultuur genaamd Euro. Door gebruik te maken van Florijn:


– Zijn betalingen aan midden- en kleinbedrijf (MKB) minimaal 5% goedkoper.
– Vloeit uw geld niet via grootbedrijf naar vermogensmarkten om te zorgen voor herverdeling.
– Blijft uw geld circuleren tussen MKB en consumenten / tussen MKB onderling.
– Komen deelnemende ondernemers in aanmerking voor rentevrij krediet.


Dat is goed nieuws voor iedereen, want een florerend MKB voorziet in verbeterde werkgelegenheid en faciliteert sociale cohesie. Het geeft een ieders dagelijks leven weer meer kleur! Daarbij komt nog het gegeven dat je door de rentevrije Florijn te gebruiken, voorkomt dat er nog meer (artificieel gecreëerde) onbetaalbare schulden in de economie worden geïntroduceerd. Zo verminderen we samen de financiële druk om relaties en - al dan niet fossiele - grondstoffen altijd maar voor gewin aan te wenden.


Betalen met Florijn is eenvoudig en volledig schaalbaar naar draagvlak. De waarde van Florijn in de winkel is dezelfde als die van Euro. Iedereen kan Florijnen aankopen. Bedrijven die op een zeker moment nog meer Florijnen ontvangen dan ze zinvol kunnen besteden, kunnen Florijn ook verkopen. Dit gebeurt op www.betalenmetflorijn.nl, wat ook de plaats is om een rekening te openen en waar u alle benodigde informatie vindt over hoe alles werkt.


Op dit moment zoeken wij mensen die onze werkgroep willen komen versterken gericht op het inhaken bij netwerken in Amersfoort e.o. waarin de Florijn effectief kan gaan circuleren met toegevoegde waarde voor alle deelnemers.

VIDEO Anthony Mighels, oprichter Florijn, over de Florijn

Illustration
 
Deel dit: