Esli Doosje

Professional, Kinderwerk Amersfoort Noord
Mijn expertise

 
 
Als kinderwerker richt ik mij op ouders en kinderen van 4 tot 12 jaar die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Je kunt bij mij terecht als er vragen of zorgen zijn rondom het opgroeien en opvoeden van het kind. Je kunt hierbij denken aan moeilijkheden in de opvoeding, het vertonen van moeilijk gedrag thuis of op school, zorgen om kinderen die het moeilijk vinden om vrienden of vriendinnen te maken, kinderen die gepest worden, kinderen die bang zijn om fouten te maken, kinderen met weinig zelfvertrouwen, kinderen met gescheiden ouders of andere spanning en stress die zich thuis of in de omgeving afspeelt.
 
Preventiegroepen: Piep zei de muis & Billy Boem
Voor dit laatste ben ik actief als begeleider op de preventiegroepen Piep zei de Muis en Billy Boem. Aan deze groepen doen kinderen mee die thuis iets hebben meegemaakt wat spanning met zich mee brengt: een echtscheiding, geweld, financiële problemen, ziekte of verslaving van een familielid. Het is fijn voor kinderen dat ze merken dat ze niet de enige zijn, dat het niet hun schuld is wat er thuis gebeurt, dat ze leren omgaan met het herkennen en uiten van hun emoties, hoe ze met de situatie kunnen omgaan en bovenal dat ze mogen zijn wie ze zijn.
 
Kind (en gezin) in zijn kracht
Voor mij is het belangrijk dat we naar het kind kijken, wat zijn de behoeften, talenten en kwaliteiten van het kind en hoe kunnen we daar op aansluiten met een activiteit of ondersteuning. Zodat het kind (en gezin) weer in zijn kracht komt te staan.
 
Heb je vragen of zorgen, neem vrijblijvend contact op en ik denk graag met je mee. 06 43 70 58 99 – esli.doosje@indebuurt033.nl