Dit project is afgerond
Project
Klaar

Ontdek hoe de Florijn zorgt voor lokale economische veerkacht

Geplaatst op 25 september 2020, 12:27 uur

Toelichting:
Maandag 18 mei 16:00 houden we een Zoom-meeting over de kansen van Florijn als betaalmiddel en kapitaalversterker voor Amersfoort en omgeving. We nodigen je daar graag voor uit. Hoe meer ondernemers meedoen, hoe succesvoller het initiatief. Meld je aan via regioamersfoort@betalenmetflorijn.nl

Met een team van ondernemende mensen uit de regio hebben we de lancering van een complementair geldsysteem voorbereid. En we zijn klaar voor de lancering. Bouw je mee aan een weerbare en veerkrachtige lokale economie?

De coronacrisis berokkent de economie een immense schade. Inkomsten zijn geblokkeerd en betalingen gaan door. Dat los je niet zelf op. Je herstelt de kapitaalschaarste niet door harder en efficiënter te werken. We kunnen het wél samen oplossen? Hoe? Door één gemeenschappelijke munt te gebruiken in en om Amersfoort. Binnenkort introduceren wij de Florijn als complementaire munt naast de Euro. Dit gaat zorgen voor nieuw werkkapitaal en nieuwe omzet. Om te beginnen voor mkb’ers en zzp’ers. Te mooi om waar te zijn? We bewijzen je graag het tegendeel.

Toelichting

Maandag 18 mei houden we een Zoom-meeting over de kansen van Florijn als betaalmiddel en kapitaalversterker voor Amersfoort en omgeving. We nodigen je daar graag voor uit. Hoe meer ondernemers meedoen, hoe succesvoller het initiatief. Meld je aan via regioamersfoort@betalenmetflorijn.nl.

Meer geld en meer – renteloos – krediet

Kan dat zomaar, een munt introduceren naast de Euro? Zeker! Het is eenvoudiger dan je denkt. En het gebeurt ook al. Het nut van een complementaire munt heeft zich al bewezen in Zwitserland, waar het bedrijfsleven al 80 jaar naast de Zwitserse Frank gebruikmaakt van de WIR. In Bristol bloeit de lokale economie dankzij de Bristol Pound helemaal op. Florijn Nederland werkt graag samen met Amersfoortse ondernemers om een betrouwbaar en rentevrij lokaal betaalmiddel te introduceren.

De Florijn is een betaalmiddel dat zorgt voor meer geld in circulatie in de lokale economie. Het Florijn-netwerk biedt bedrijven bovendien een rentevrij krediet. Dit als alternatief voor duur krediet van een bank met grote, internationale klanten die ons slechts ziet als marginaal exploitatie-object. Dit kan de kapitaalschaarste binnen het MKB oplossen en de liquiditeit vergroten van bedrijven, met positief effect op de reële lokale economie. Florijnen blijven namelijk binnen het netwerk circuleren, terwijl Euro’s uit de regio verdwijnen, in de vorm van rente en bankoverschrijvingen.

De Euro blijft gewoon de Euro

Voor alle duidelijkheid: De Florijn vervangt niet de Euro. Er komt gewoon een munt bij. Florijn is een zogenaamde complementaire munt, die náást de officiële munt circuleert. De bedoeling is dus dat u er zoveel mogelijk mee gaat betalen en dat uw klanten u gaan betalen met Florijn. Florijn is er voor transacties met klanten. Én voor business-to-business betalingsverkeer. De Florijn is veel meer dan betaalmiddel. De Florijn is kredietverstrekker, omzetverhoger en bindmiddel voor de regio. En een alternatief waarmee u een grotere kans maakt om deze crisis te overleven. Kortom, de Florijn pakt de essentie van de monetaire problematiek aan: kapitaalschaarste en kapitaalkosten.

Goed voor mkb’ ers en zzp’ers

De Florijn is goed voor alle mkb’ers en zzp’ers.  Daarom zoeken wij bedrijven die basisgoederen aan consumenten leveren. Zoals aannemers, bakkers, drogisterijen, fietsenmakers, garagebedrijven, horecabedrijven, kappers, klusbedrijven, masseurs, schilders, schoonheidsspecialisten, slagers, websitebouwers, etc. Ondernemers die dit land draaiende houden! Dit zorgt ervoor dat het systeem kan gaan rouleren, en snel ook. Dat kan leiden tot heel veel extra omzet, al op de korte termijn.

 In 5 stappen naar een sterke lokale economie

In 5 stappen gaan we naar een sterke en weerbare lokale economie. We houden een Zoom-meeting, openen Florijnrekeningen en verlenen kredieten. Daarmee bouwen we een community en brengen we de netwerkdynamiek tot stand. Ons doel is nog dit jaar Fl. 500.000,- te injecteren in dit nieuwe netwerk van mkb-bedrijven, zzp’ers en particulieren. Hoe vaker we betalen met de Florijn, hoe vaker de Florijnen rondgaan. Dat zal leiden tot enkele miljoenen nieuwe omzet voor lokale ondernemers.

Bouw ook mee aan een sterkere lokale economie

Bouw je mee? Dit is het moment om te starten. Amersfoort verdient zijn eigen, lokale geldsysteem.

Heb jij als mkb’er of zzp’er interesse? En wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf én voor de Amersfoortse economie? Meedoen met de Florijn is elkaar helpen. Samen kunnen we dit! Meld je aan via regioamersfoort@betalenmetflorijn.nl.

Kijk voor meer info alvast op www.betalenmetflorijn.nl en www.Facebook.com/wijzijnflorijn 

Doelgroep
Volwassenen
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Jan-Henk Bouman

Project volgens planning

Regio Amersfoort verdient haar eigen lokale munt. Het is eigenlijk simpel. Iemand moet beginnen met de beweging. Laten we eens kijken hoe een beweging tot stand komt. Van begin het begin tot het eind in luttele minuten, zoals je ziet in deze video.. Het draait om lef en vertrouwen maar vooral moet i... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jan-Henk Bouman

Project volgens planning

100 Florijn - helden in 100 dagen!

Wij, burgerinitiatief ‘’Eemland verdient Florijn’’ en het bestuur van De Florijn Nederland, nodigen u van harte uit op 6 oktober om 19.30 uur voor de lancering van het project 100 Florijn-helden in 100 dagen!
De Florijn is een complementaire digitale munt, die naas...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina