Project   

Wil je ook gebruik maken van de groene "GO" e-scooter?

A
Geplaatst op 25 november 20, 14:53 uur

Vanaf 15 november 2020 zie je op diverse plaatsen in Hoogland een groene scooter staan met het opschrift “GO”. Wat is dit voor een scooter? Dit is een elektrische scooter van het bedrijf Go-Sharing.nl.

De scooter rijdt maximaal 25 kilometer per uur. Je hoeft geen helm op. Je kan maximaal 70 kilometer met een volle accu rijden. Als de accu bijna leeg is zoek je een andere scooter op en kun je van scooter wisselen. De e-scooter kun je huren en je betaalt 29 cent inclusief BTW per minuut, ongeacht of je stil staat of er op rijdt. Als je een speciaal basispakket bestelt is de prijs per minuut lager, maar minimaal 23 cent per minuut.

Hoe kun je zo’n scooter huren? Zo’n scooter huur jet met je mobiele telefoon. Je dient allereerst de GO Sharing app te downloaden via de Apple App Store of de Google Play store. Als je dit gedaan hebt doorloop je het registratieproces en dan kun je binnen een paar minuten lekker rijden op de e-scooter. Je betaalt alleen per minuut en géén registratiekosten.

Je wilt natuurlijk snel de weg op en daarom is het nodig om je persoonsgegevens in te voeren en het is uiteraard belangrijk om je rijbewijs te verifiëren. Alles goedgekeurd? Dan ontvang je binnen enkele minuten een smsje én ben je klaar om te gaan! Je dient jouw creditcard te koppelen om per minuut te betalen.

Waar moet je aan voldoen? Je moet minimaal 16 jaar zijn. Met een rijbewijs B (auto), rijbewijs A (motor) of rijbewijs AM (bromfiets) mag je rijden op e-scooter. 

Waar vind je een e-scooter. Op de kaart in de app zie je alle beschikbare e-scooters in Hoogland en omgeving staan. Kies de dichtstbijzijnde e-scooter en klik op de groene knop “reserveren”. Je hebt dan 15 minuten de tijd om bij de e-scooter te komen en  de e-scooter te starten.

Als je de gereserveerde e-scooter gevonden heb, controleer je deze eerst op eventuele schades. Mocht er schade zijn geef dit dan door in de app. Haal de e-scooter daarna van de standaard, scan de QR code op de e-scooter of klik op “START” in de app om de e-scooter aan te zetten.

Heb je jouw route gereden dan is het tijd om je e-scooter weer netjes te parkeren. De e-scooter mag je op een daarvoor bestemde locatie binnen het lichtgroene gebied (servicegebied) parkeren. Houd rekening met de regels en je omgeving. Parkeren kan ook buiten het servicegebied. Dan betaal je 5 cent per minuut. Je rit beëindigen kan alleen in het servicegebied. Klik in de app “EINDE” en de e-scooter wordt uitgeschakeld

Hoe bereken je de minuten die ik rij? Vanaf het moment dat je de e-scooter start beginnen de minuten te lopen. Parkeer je de e-scooter en beëindig je de rit in de app via "EINDE" dan stopt ook de teller.

Je betaalt geen kosten voor de scooter, accu, onderhoud en de WA-verzekering. De WA-verzekering heeft wel een eigen risico van € 500,--.

Wil je meer weten klik dan op onderstaande website.

 -1-