Project

Wanneer ga jij een e-scooter huren?

Geplaatst op 23 maart 2021, 17:29 uur

Wil je ook gebruik maken van de groene "GO" e-scooter? Waarom niet?

 Vanaf 15 november 2020 zie je op diverse plaatsen in Hoogland een groene scooter staan met het opschrift “GO”. Wat is dit voor een scooter?

Dit is een elektrische scooter van het bedrijf Go-Sharing.nl.

Wie kan zo’n scooter huren?

Je dient minimaal 16 jaar oud te zijn en je hebt een rijbewijs voor een bromfiets, motor of auto.

Als je dit hebt kun je zo’n scooter huren.

Dit doe je met jouw mobiele telefoon.

Dit gaat als volgt. Je dient allereerst de GO Sharing app te downloaden. Als je dit gedaan hebt doorloop je het registratieproces. Je geeft de gevraagde persoonsgegevens en jouw creditcard op zodat elke keer na het huren meteen betaald wordt. Zodra alles is goedgekeurd dan ontvang je binnen enkele minuten een sms-bericht op jouw mobiele telefoon én ben je klaar om een scooter te huren!

De scooter rijdt maximaal 25 kilometer per uur. Je hoeft geen helm op. Je kan maximaal 70 kilometer met een volle accu rijden. Als de accu bijna leeg is zoek je een andere scooter op en kun je van scooter wisselen. Voor het huren van de e-scooter betaal je 29 cent inclusief BTW per minuut, ongeacht of je stil staat of er op rijdt. Als je een speciaal basispakket aanschaft is de prijs per minuut lager, maar minimaal 23 cent per minuut.

Waar vind je een e-scooter? Op de kaart in de app zie je alle beschikbare e-scooters in Hoogland en omgeving staan. Kies de dichtstbijzijnde e-scooter en klik op de groene knop “reserveren”. Je hebt dan 15 minuten de tijd om bij de e-scooter te komen en de e-scooter te starten.

Als je de gereserveerde e-scooter gevonden heb, controleer je deze eerst op eventuele schades. Mocht er schade zijn geef dit dan door in de app. Haal de e-scooter daarna van de standaard, scan de QR code op de e-scooter of klik op “START” in de app om de e-scooter aan te zetten.

Heb je jouw route gereden dan is het tijd om je e-scooter weer netjes te parkeren. De e-scooter mag je op een daarvoor bestemde locatie binnen het lichtgroene gebied (servicegebied) parkeren. Houd rekening met de regels en de omgeving. Parkeren kan ook buiten het servicegebied. Dan betaal je 5 cent per minuut. Je rit beëindigen kan alleen in het servicegebied. Klik in de app “EINDE” en de e-scooter wordt uitgeschakeld

Hoe worden de minuten berekend? Vanaf het moment dat je de e-scooter start beginnen de minuten te lopen. Parkeer je de e-scooter en beëindig je de rit in de app via "EINDE" dan stopt ook de teller.

Je betaalt geen kosten voor de scooter, accu, onderhoud en de WA-verzekering. De WA-verzekering heeft wel een eigen risico van € 500,--.

In  de stad Amersfoort wordt veel gebruik gemaakt van de e-scooter vanaf het Centraal Station. In de stad Amersfoort zijn er momenteel 150 e-scooters. Helaas zijn er vandalen, onbegrijpelijk ook in Hoogland,  die soms een scooter in de brand steken.

Wil je meer weten klik dan op onderstaande website.

  -1-

Idee
Deel dit: