Dit project is afgerond
Project

ANWB Automaatje voor heel Amersfoort

Geplaatst op 21 mei 2021, 12:05 uur

ANWB AutoMaatje Amersfoort is een burenmobiliteitsdienst en is begonnen in de noordelijke wijken van de stad, vervolgens in Amersfoort-Zuid en sinds maart 2022 in Vathorst en Hooglanderveen en rond dezomervakantie in Soesterkwartier. Ook de bewoners van de andere wijken zouden gebruik van deze dienst mogen maken. Daarvoor is het nodig dat de wijk chauffeurs en een matchmaker levert. Om de dienst verder bij de bewoners in beeld te brengen zouden de organisaties en en alle bewoners die bekend zijn met AutoMaatje kunnen zorgen voor bekendheid van de dienst bij alle wijkbewoners.

Toelichting


Vraagt u zich af hoe uw eigen wijk beter kan aansluiten bij AutoMaatje Amersfoort, kijk dan op de hieronder genoemde site, of neem contact op met de lokale initiatiefgroep van Automaatje automaatje,amersfoort@gmail.com of 06-57918196 (Wim de Haan). Als u zich wilt aanmelden als chauffeur ( vacature chauffeur ) of als matchmaker (zie ook vacature matchmaker ), neem dan contact op via automaatje.amersfoort@gmail.com .

Wilt u kijken of u als deelnemer in aanmerking komt om gebruik te maken van de dienst, kijk dan verder op de site van de ANWB
Wilt u een rit boeken? Dan moet u zich eerst als deelnemer in laten schrijven. Ga daarvoor naar de dienst AutoMaatje Amersfoort: bel 06-53700784 of mail automaatje.amersfoort@gmail.com

Achtergrond:
ANWB AutoMaatje Amersfoort stimuleert bewoners om mobiel en actief te blijven. Zij wordt bemand door medebewoners, ondersteund door ANWB AutoMaatje en gesubsidieerd door Indebuurt033. 

Mensen die geen eigen vervoer hebben, maar wel naar een apotheek, dokter, ziekenhuis of naar de kapper, naar een pedicure of gewoon naar een vriendin willen. Als zij niemand kunnen vragen om hen te rijden is ANWB AutoMaatje wellicht een goede oplossing. De chauffeur transporteert niet alleen, maar is ook een 'maatje' voor de passagier en helpt en begeleid waar dat nodig is.

Als je vervoer nodig hebt: bel dan naar het nummer 06-53700784. Daar zit iemand die jouw vraag opneemt en je koppelt aan een vrijwilliger: een chauffeur uit jouw wijk die je tegen een ritprijs van € 0,35 per km naar en van de plaats van bestemming brengt en/of haalt.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
In iedere wijk van Amersfoort worden bewonersinitiatieven actief in het stimuleren en bemensen van de dienst in hun eigen wijk.. Per wijk zijn er matchmakers beschikbaar en chauffeurs inzetbaar om de deelnemers die vervoer zoeken te helpen. We hopen hiermee het voor elkaar te krijgen dat alle inwoners van de stad en dorpen geholpen worden om zo lang mogelijk mobiel en actief te blijven.
KlaarDeel dit: